Skocz do zawartości

e34 520i 24v vanos - czy ktos coś wie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z naprawą tego ustrojstwa.Czy to wogóle sie naprawia.Czy jest sens szukać używanego i jak go sprawdzić czy jest w dobrym stanie???

Jeżeli ktoś coś wie to proszę :modlitwa: o informacje.

Opublikowano
Na razie nic ale strasznie chalasuje po nagrzaniu silnika/klekocze/.A jak otworze maskę to tak przy 3000 obr/min slychać oprócz milego pomruku dziwne dodatkowe "jęczenie".Od jakiegoś czasu to się nasila.Mój mechanik podejrzewa Vanos.
Opublikowano
Ostatnio wszystko przeglądalem bo myslalem,że to szklanki stukają/wymienilem na nowe BMW/ale dalej to samo :cry2: .Nie ma raczej mozliwości ,że jest tam coś luźne.Zauważylem napewno jedną rzecz,że tulejka na której pracuje Vanos jest porysowana.Myślę,że przedemną nikt tam nie zaglądal bo auto jest z pewnych rąk.Czy to może być powodem tego klepania???Jest też jeszcze jedna sprawa,że jak wlączam klimę wtedy wszystko cichnie.Tak jakby pod obciążeniem ten chalas znikal i nie chodzi mi tu o zagluszenie klepania.
Opublikowano
Może to sprężarka od klimy tak hałasuje a wydaje się że to vanos? W aucie różne hałasy lubią się przenosić. Wydaje ci się że masz w lewym tylnym kole łożysko do wymiany a później okazuje się że to było w prawym.