Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od jakiegoś czasu gdy przejadę Ok pol godziny, zgadze silnik i ponownie odpalę, ujade pare metrów wyskakuje mi komunikat niesprawna skrzynia biegow, błąd dsc i 4x4, awaria stabilizacji jazdy(coś takiego chyba) Gdy zgasiłem i odpaliłem często komunikaty znikały. Byłem w serwisie bmw i gościu mówił ze olej jest już stary(auto ma 308tys przebiegu). Niby w książce serwisowej wymieniany był olej przy 280tys ostatnio ale ze to jakiś błąd lub poprzedni właściciel mnie oszukał bo olej jest mocno przerobiony już i miska tez nie wyglada żeby wymieniona była 28tys przebiegu. Kazałem zrobić tylko kalibrację i wgrane nowe oprogramowanie licząc, ze pomoże. Błędy jakie zczytano udostępnię. Został tylko błąd o starym oleju. Z serwisu do domu mam Ok 40min jady. Dojechałem do domu, zgasiłem, po 15min chciałem jechać i wyskoczył komunikat niesprawna skrzynia biegow, wrzuciło mi chyba 2 czy 3, ledwo jechałem pod górę, dopiero zgasiłem auto z 2 razy i jechało normalnie bez żadnych komunikatów. Czy przyczyna może być sama wymiana oleju czy raczej pasuje skrzynie regenerować bądź wymienić na używana i przy okazji wiadomo olej wymienić? Mechanik jeden powiedział mi Ok 6tys za regenerację bez jakiegoś tam przekaźnika(jeżeli będzie w złym stanie to 3tys dodatkowo). W serwisie gościu mówi, ze u nich tylko wymieniają na używane i ze to rozwiązanie jest lepsze ? Ktoś może coś poradzić ? Pozdrawiam
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.