Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się właśnie jakie felgi wybrać do mojej F20 Lci RWD, zawieszenie M pakiet, hamulce zwykłe.

Powinny być zamontowane felgi 17x7.5 ET 43 jednak znacznie więcej jest ofert z felgami o parametrze ET 37. Stąd moje wątpliwość i pytania:

1) Czy felgi 17x7.5 ET 37 wejdą?

2) Czy nie będzie ocierać o nadkole?

Nie ukrywam, że istotne są względy finansowe. Felg OE BMW z ET 43 używanych jest mało i są droższe.

Druga sprawa : opony. Tu nie chcę zbytnio oszczędzać i wstępnie wybrałem Conti WinterContact TS 860 S, RoF, 225x45.

Jeżeli w podobnej cenie (około 600 zł/szt) są lepsze opony to chętnie przeczytam argumenty za i przeciw.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Fabryka ma 7.0x17 ET 40 205/50

lub 7.5x17 ET 43 225/45.

ET 37 a zatem felgi wyjdą na zew. 6 mm. Spokojnie się zmieszczą.

Opublikowano
Odnośnie opon, mam zamiar tej zimy /oby była :wink: / przetestować Nokian WR Snowproof P XL. Teraz mam Pirelli SottoZero Serie 3 XL. Dobrze się kleją do drogi, ale wprost bieżnik znika w oczach, bo pierwszy kpl wytrzymał raptem ~12kkm :duh: . Obecny drugi, nieco więcej, ale myśle że max 20kkm... BTW, letnie RFT wyjeb...ł, znaczy zmieniłem na XL i komfort jazdy jest bez porównania lepszy, a trzymanie na drodze również zyskało na duuuży plus. Może to zasługa Michelin Pilot Sport 4 :norty: ?