Skocz do zawartości

3.0 D N57 Wyciek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pare dni temu kupiłem 730d z 2010r, kupiłem z paroma bolączkami a jedna z nich jest wyciek oleju tzn nie leje nie aż tak mocno ale czasami potrafi sie poczuć spalonym olejem w środku ,wiec tak wyciek jest po lewej stronie od strony kolektora wydechowego blisko ściany grodziowej z tego co zauważyłem to nie leci spod uszczelki pokrywy zaworów tylko tak jak by ona sie rozczealniła,ta pokrywa jest razem z odmą tak? czy ktos sie z tym spotkał że mogła sie jakoś rozszczelnić powyżej uszczelki?.Wczoraj byłem na podnośniku i olej przez ten okres jak sobie tam leciał to z pędem powierza potrafił nawet po skrzyni zlecieć na osłony pod skrzynia/silnkiem.Jeżeli chodzi o pokrywe z tą odmą to tylko występuje oni czy można też kupić zamiennik?
Opublikowano
  • Autor

Przy odmie jest nawet sucho tylko dalej bliżej ściany grodziowej,można by zacząć od tego chociaż tak jak wspomniałem bardzie leci za odmą,czyli wystarczy odkręcić i wymienić ten wkład?

Opublikowano
Zobacz podstawę filtra oleju mi tam cieklo
Opublikowano
  • Autor
Zobacz podstawę filtra oleju mi tam cieklo

To nie po tej stronie

Opublikowano
Dobra mój błąd nie doczytałem dokładnie a zasilanie turbo?
Opublikowano
  • Autor
Tam też sucho , najbardziej jest bliżej ściany grodziowej
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Lubi ciec z pokrywy zaworów. Mi mocno ciekło z prawego tylnego rogu po stronie pasażera i podstawy filtra oleju.