Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć wszystkim!

od wczoraj jestem w sumie dumnym posiadaczem BMW F11 i wszystko ogólnie jest super, ale głośniki są jakimś nieporozumieniem.

nie znam nikogo, kto tam podobny samochód, żeby sie naradzić, ale czy faktycznie głośniki przy odrobinie głośniejszej muzyce (głównie metal/rock) muszą od razu "zgrzytać"?

głupio mi trochę jechać z nim do serwisu, żeby zaciągnąć poradę, dlatego pytanie do formuowiczów.

nie jestem audiofilem. nie chodzi mi o jakieś wygórowane granie, ale jak po prostu robię głośniej (nie nagłaśniając okolicy) i basy od razu zgrzytają, a dzwięk wydaje się taki płaski, to chyba w takim aucie nie jest normalne. co wy na to?

czy faktycznie samochody z roku 2013 mogą mieć jeszcze nagłośnienie na poziomie golfa 2?

przegrzebałem ustawienia audio, ale mam tylko ustawienia treble i bass, no i tylko balans kanałów. nie ma żadnych innych ustawień. są szanse, że może ktoś mógł w nim podmienić głośniki?

byłbym wdzięczny za jakikolwiek feedback.

dzięki,

Piotras

Opublikowano
O nagłośnieniu F10/11 jest tu na forum całkiem spory wątek, ale w skrócie... jeśli nie masz wersji Top HiFi, HK czy BO to tak, te głośniki tak grają.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

W swojej też miałem podstawowe audio i.. grało bardzo kiepsko.

Do swojej zamontowałem oryginalne tweetery Harman/Kardon oraz głośniki średniotonowe w drzwiach. Jest bardzo dobrze.

Teraz myślę nad subwooferami pod fotele :)

Pozdrawiam

--

gv