Skocz do zawartości

530D problem z falowaniem obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w swojej E61 530D niedawno zauważyłem dziwne zjawisko gdy jade ze stałą prędkością potrafia delikatnie zafalować obroty, zauwazylem to zjawisko tak pomiedzy 1200 a 2000 obrotów, wahania te nie są duze bo wskazówka drga delikatnie moze w zakresie 200 obrotów zdarza sie to naprawde sporadycznie i wystepuje to nie zależnie czy jade na temtopacie czy trzymam gaz nogą, podpiąłem komputer jedyny bład jaki jest to 4667 coś z Dpf od czego może być to falowanie ? Po za tym falowaniem obrotów nic sie nie dzieje nie ma wibracji czy szarpnięć skrzynia zmienia biegi ładnie, konwerter ładnie trzyma pod góre. Wtryski w aucie były sprawdzane wszystkie są okej, jakieś pomysły co może sie dziać ?
Opublikowano

konwerter

4667 to zbyt częste wypalanie dpf

Jack_Strong-
Opublikowano
  • Autor
Zanim ruszę konwerter mam zamiar jeszcze sprawdzić przepływke i wyczyścić Egr może to coś da, w razie czego muszę jak najszybciej robić konwerter czy jeszcze chwilę pojeździ, bo mam na dniach do zrobienia trase 1500km i nie wiem czy da radę jeszcze objechać na tym co jest? A co do tego dpf, jakieś pomysły co z tym zrobić?
Opublikowano
  • Autor
konwerter

4667 to zbyt częste wypalanie dpf

A masz jakiś sprawdzony sposób żeby sprawdzić i potwierdzić czy to na 100% konwerter?