Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam pisałem niedawno w sprawie oleju na pokrywie zaworów koło odmy. Chyba wymiana separatora plus pokrywy odmy i uszczelek pomogła ale mam pytanie bo przy pracy silnika odkręcając korek chlapie olejem a obroty silnika nie zmieniają się pojawia się takie buczenie i tyle. Ręki też nie zassysa czuć i widać spaliny. Czytałem że problemem mogą być węże odmy tylko czy ma ktos schemat gdzie one są? Albo może pomóc w znalezieniu? Ewentualnie może odma dziadowska? Kupiłem calos za 80 zł bo innej nie było niby jakąś sfk? Firma? Był jakiś młody nowy koleś nwm czy się pomylił w cenie czy po prostu jakiś badziew i może tu jest problem. Ogólnym problemem jest lekki wyciek oleju po silniku aż do miski. Dziś trochę popatrzyłem i olej widnieje na kolektorze ssącym od dołu. Do miski spływa po wężyku od czujnika w misce a takę od drugiej strony ( na sprężarce od klimy i gdzieś od góry)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba skv, z reguły jest ok. Tu nie ma żadnych przewodów. Jak cieknie pod kolektorem dolotowym to uszczelki do wymiany, pewnie majster jakiś przy wymianie świec do..bał, aż w łokciu strzeliło zamiast skręcić na 12 i 15 nm, teraz jest tego skutek.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Amelinowe czy tworzywo?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.