Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W I T O J C I E...

Mój problem polega na tym, że moje 730 v8 jest bardzo zmulone, nie da sie nawet ruszyć z piskiem opon i gazem wcisniętym do dechy. Mam też problem ze skrzynią biegów tzn przy normalnej jezdzie chodzi OK, ale kiedy w czasie jazdy wcisnie sie gaz nagle do spodu skrzynia przełącza sie w tryb awaryjny. Może zmulenie samochodu jest powiązane z tą skrzynią??

Wymieniono już przepływomierz, świece, komputer sterujący skrzynią, sąda lambda sprawdzona w serwisie.... hmmm.. sam już nie wiem co to.Może to te tarczki w skrzyni proszą się o wymianę?

Ciekawe jest też to, że kiedy cofam na wstecznym biegu samochód reaguje na gaz bardzo szybko, czuć tą moc,rusza z kopyta :) ale na D żeby nawet ruszyć trzeba mocno wcisąć gaz, o połowe mocniej niż do tyłu. Dziwne... do tyłu ok a do przodu muł.

Bardzo prosiłbym o jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano
chciałem dodać, że kiedy nacisnie się na gaz samochód reaguje z opóźnieniem przy jeździe do przodu.
Opublikowano

Sprawdz olej w skrzyni (kolor) jak olej jest chociaż trochę bršzowy, taki mętny to mogš być spalone tarczki, jeżeli olej jest czysty... to nie wiem :wink:

pzdr

titto

rekin jest mój... po 10 latach ponownie :)
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
No i do czego doszedłeś JELITO wtedy z tym muleniem? Sorry za odświeżenie tematu, ale brak tutaj rozwiązania, a mój brat zmaga się z podobną rzeczą, ale obecnie jest na etapie sprawdzania przepływomierza.
http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano
samochód sprzedałem, a słowem kluczowym w tej kwestii jest skrzynia. To Ona była powodem mocnego zmulenia auta. Potrzeba zrobić dokładne oględziny i wymienić tarczki w skrzyni i bedzie ok.