Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! :D

BMW F10

525d 160KW

xdrive

LCI

M-pakiet

Carbon-schwarz

Jasne skóry

Koła wzór 613

Z ciekawszych opcji wyposażenia:

- adaptacyjne LEDy, asystent świateł drogowych

- fotele komforty, jasne skóry

- Harman Kardon Surround Sound System

- kierownica M z łopatkami i sportowa skrzynia biegów

- M pakiet sportowy

- czarna podsufitka

- dostęp komfortowy, domykanie drzwi

- head-up

- DIY shadow line

:arrow: :arrow: :arrow:

PYTANIE 1:

Z aktualnych spraw serwisowych kilka dni temu wymieniłem kpl. filtrów, olej w silniku, xdrive, w skrzyni zf dynamicznie, płyn hamulcowy.

Co uważacie o wymianie oleju w silniku przy przebiegach autostradowych ? Co 15 tys km będzie ok? Mechanik doradzał 12-15 i nie wiem czy pozostać na 15tys czy częściej?

Co ile wymieniacie w skrzyni i xdrive?

PYTANIE 2:

Zmienne tryby jazdy są bardzo spoko ale jedno mnie ciekawi - czy da się ustawić wszystko na komfort a sam układ kierowniczy na sport? Lepiej mi się jeździ na sztywniejszym kierowaniu ale na sporcie trzyma wyższe obroty co akurat nie jest mi przeważnie potrzebne.

PYTANIE 3:

W przyszłym sezonie myślę o wymianie kół na wzór 351 (a 613 zostawić na zimę). Czy ktoś tak jeździ na 18" w zimie i 19" w lecie i jest w stanie wypowiedzieć się o plusach / minusach takiego rozwiązania? Jeśli ktoś ma inne ciekawe koła 19"/20" pasujące do f10 to chętnie zobaczę;) Jak to wygląda przy kołach innych niż OEM, dobiera się szersze do tyłu i węższe do przodu?

PYTANIE 4:

Wgrywał może ktoś nową mapę do N47T? Skierowaną na osiągi lub "eko-tuning" pomniejszający spalanie? Jak stosunek ceny do zadowolenia z takiej usługi? I ile $?

PYTANIE 5:

Co uważacie o przyciemnieniu szyb jeszcze bardziej niż jest w oryginale? Wydaje mi się że moje przyciemnienie jest zbyt "delikatne". Czy była jedna opcja przyciemniania czy różne? W specyfikacji mam przyciemnienie indywidual ale nie wiem czy to standard czy nie.

PYTANIE 6:

Czy wymieniał ktoś oświetlenie ambientowe na mocniejsze? To fabryczne jest widoczne tylko w nocy i mogło by być chyba lepiej.

PYTANIE 7:

Wie ktoś czy przy kick-down skrzynia zachowuje się tak samo na sporcie i komforcie czy mimo kick-down na komforcie jest troszkę wolniej?

:arrow: :arrow: :arrow:

AGJ8qN.jpg

w62RrT.jpg

uCq5rv.jpg

5q7Pl8.jpg

cKiARX.jpg

1mUxa9.jpg

x66lsK.jpg

7HuEgN.jpg

8G9a1j.jpg

eybx1I.jpg

FIXJBi.jpg

o8U8cm.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Zadbane autko. Co do drugiego pytania wydaje mi się, że to niestety niemożliwe, ale mogę się mylić. Może ktoś mądrzejszy podpowie. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ładna kolorystyka, ledy, M pak. Gratulacje. Niech dobrze służy.
Benzyna zamiast krwi...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda zacnie!

1. Według mnie wymiana oleju co 15 tyś będzie ok.

2. Z tego co wiem to można to zakodować.

3. Dla mnie takie przyciemnienie jest ok i nie zmieniałbym na ciemniejsze chyba, że zmiana była by subtelna.

Jakby co to wysłałem Ci wiadomość na PW :)