Skocz do zawartości

Xenon! jedna swieci na bialo druga na niebiesko? o co chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupielem uzywane xenony... cale lapmy z zarowkami... Zamontowalem i jedna swieci na bialo a druga na niebiesko! Jest to czysty bialy i czysty niebieski, zaden nie wpada w inne barwy? jaka to oznaka? Czy ten ktory swieci na bialo jest ok a ten ktory swieci na niebiesko juz niedlugo mi nie posluzy? powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz... Czy jak wymieniam zarowki to obydwie na raz? czy moge wymienic jedna? jak radzicie?

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

Karol

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raz, to różne żarówki, a dwa - jedna przetwornica podaje niższe napięcie (kończy się lub jest już długo używana i wsadzenie palnika o innej temperaturze światła może nie pomóc).
Kai
Opublikowano
Witam!Mialem taki sam problem w Audi A6,spowodowane jest to tym ze ta ktora swieci na bialo jest juz wypalona i nic nie poradzisz nadaje sie do wymiany,niebieska jest dobra.Pozdro!
Opublikowano (edytowane)

A ja czytałem odwrotnie. Ze musi minac troche czasu odkad kupujesz nowe zarniki zanim zaczna swiecic na niebiesko. Dlatego trzeba wymieniac parami :>

Chyba ze jakis sprzedawca z allegro kit wciskał kupujacym na aukcji... :nienie:

Edytowane przez Hiv
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
Przerabiam teraz te tematy więc tak, albo masz przetwornicę zużytą i nadaje się do wymiany bo daje za niskie napięcie co owocuje zmianą koloru, albo jedna z żarówek w zestawie który kupiłeś jest nowa, ponoć potrzebują 30-40 godzin na "rozświecenie" się co już pisał kolega. Wymieniasz parami co też napisał kolega bo potrzebują tego czasu. Możesz kupić na allegro bo czasem są po śmiesznie niskich cenach, ponoć ludzie bardziej zadowoleni są z Philipsa. Jednak dodam od siebie że najlepiej zamień je parami i zobacz jak to wygląda. Jak po tej samej stronie inaczej świeci i nie wina żarówki to widziałem też na allegro przetwornice bo szukałem dla siebie ~200zł (używana, sprawna)
Opublikowano

wymienilem odbydwie 6000K na allegro kupilem odebralem osobiscie! Super efekt i swieca tak samo!

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
Jak chcesz mieć dobrą widoczność kup żarniki osram lub philips z barwą temp. 4100K - 4300K a jak chcesz kompromis między widokiem a szpanem to 6000K a jak sam szpan to 8000K lub wyżej.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska