Skocz do zawartości

przycisk "tel" brak reakcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przy joysticku mam przycisk "tel", na kierownicy mam także słuchawkę ale gdy klikam te przyciski nic sie nie dzieje, wiec obstawiam ze po prostu nie mam modułu bluetooth czy coś.

I tutaj moje pytanie, co trzeba dokupić, dokodować aby móc sparować telefon z autem i odbierać połączenia?

BMW X1 2010r

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Daj vin.

WBAVN11070VN26184

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
A więc co trzeba dokupić aby to działało?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, podepnę się do tematu. Nie mogę sparować telefonu z samochodem, ikonka BLUETOOTH jest wyszarzona. Nie wiem czy to kwestia dokodowania, czy raczej wyposażenia.

VIN: WBAVP710X0V206600

z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
Tak, COMBOX jest w bagażniku.
Opublikowano

Racja masz 6hn i powinno Ci działać. Wcześniej nie zauważyłem. Wygląd jakby radio nie łączyło się z comboxem. Może bezpiecznik, światłowód, sam combox? Spróbuj jeszcze uaktualnić oprogramowanie idrive:

https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/bmw-connected-drive/bmw-software-update.html

Opublikowano

Niestety aktualizacja IDRIVE nie powiodła się. Pobrałem plik.bin pod mój VIN --> wrzuciłem na pendriva --> do USB na panelu środkowym X1 --> i nic :mad2: .

Jeszcze w weekend podjadę do kumpla i spróbujemy coś podziałać BIMMERCODE, bo widzę, że nawet ikona BLUETOOTH zniknęła z menu.

Opublikowano
Polecam boxa z Androidem;)