Skocz do zawartości

kto wie dzie jest czujnik stukowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czujniki spalania stukowego nie są stosowane w kazdym silniku 24V. Widziałem M50B25 bez tych czujników, podobnie jak M50B20 natomiast M52B28 ma je tak zamontowane jak pisze marek.
Opublikowano
Czujniki spalania stukowego nie są stosowane w kazdym silniku 24V. Widziałem M50B25 bez tych czujników, podobnie jak M50B20 natomiast M52B28 ma je tak zamontowane jak pisze marek.

dzieki puzniej sprawdze czy umnie takie cos jest

Opublikowano
mam taki problem ze auto nie wkreca sie ,muli sie potem ciagnie i znowu muli inaczej ciagnie z przerwami czytalem na forum mial ktos podobny przypadek stwierdzil ze wymienil te czujniki i ma teraz z tym spokuj pomyslalem ze to samo moze byc umnie
Opublikowano
Tych czujników bez wyraźnego powodu nie ruszaj, gdyż dokręcone są ściśle określonym momentem w celu odpowiedniego naprężenia wstępnego. Jeśli będzie taki czujnik dokręcony zbyt luźno to nie zadziała w przypadku pojawienia się spalania stukowego a jeśli będzie dokręcony zbyt mocno to będzie działał zbyt wcześnie i komputer będzie niepotrzebnie opóźniał zapłon i silnik będzie słabszy.
Opublikowano
to lepiej tego nie tykam a co proponujesz sprawdzic swiece cewki sa nowe ale niebylem na kompie po zmianie cewek czy to konieczne bo niewiem czy czasem koputer nie ma nadal beldu przez te stare cewki
Opublikowano

Może być jakaś usterka układu zasilania której nie wykaże ci komputer: uszkodzona pompa paliwa, brudny filtr paliwa, uszkodzony regulator ciśnienia na listwie, zapieczone lub brudne wtryskiwacze itd.

Jesli sam nie czujesz się na siłach żeby to stwierdzic to radziłbym ci jechać do fachowca, najlepiej od bmw.