Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witan ponownie, mam kolejny problem a nawet i dwa...

Otóż na wolnych obrotach auto dostaje wibracji, jakby rzucało silnikiem, po lekkim dodaniu gazu przestaje jakby wybierało jakiś luz lub coś podobnego... a druga sprawa to przy 80km\h jest jakieś buczenie z tyłu jakby tylnu most... do 80 jest spoko przy 80 wyje powyżej 80 przestaje... mam kombi i nie mam rolety w bagażniku więc słyszę to dokładnie... moze trzeba wymienieć olej w moście miał ktoś taki objaw? Prośba o wskazówki... dzięki.

Opublikowano

drgania to może być:

- koło dwumasowe (ja tak miałem)

- albo nie chodzi na wszystkie cylindry

Drgania właśnie miałem przy wolnych obrotach i minimalnie wyższych - a jak się już dało gazu to w sumie było znośnie :wink:

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Zadne koło dwumasowe!!! :nienie: nie wymieniaj tego!!!te elementy B.żadko się psują!!!tam nawet niema co się popsuć! :duh: .Zaufaj mi.masz ten sam problem co ja.Te modele tak mają od nowości,już pisałem o tym na forum.Problem tkwi w obrotach.Są za niskie .jedz do pompiarza żeby je trochę podwyższył .Powodzenia
Pozdrawiam aris
Opublikowano

Sprawa się rozwiązała... padło wisko... bo zaczął jakiś czas temu potwornie wyć jak samolot, zblokował się wiatrak, na wyłączonym silniku nie dało sie go obrócić, dlatego na wolnych obrotach dostawał wibracji bo się wśmigło nie wysprzęglało i latało krzywo na zużytym łożysku... wisko nowe i problem z głowy... koszty niewielkie... pozdro...

PS. Jeśli chodzi o wycie... to napewno nie łożysko, bo taki objaw zanika na ostrych zakrętach jak auto się obdciąż i do ciąża, a u mnie wyje nawet w zakrętach przy 80kmh później ginie!!!!! :!: