Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam E90 318i z iDrive i radiem professional, niestety najbiedniejszy system audio bez AMP.

Chciałbym dołożyć troszkę głębokiego basu do autka.

Zastanawiałem się nad zamontowaniem skrzyni i wzmacniacza do bagażnika, ale z tego co czytałem to przyniesie słaby efekt bo bagażnik jest dobrze wygłuszony.

Rozważałem też opcje wymiany głośników pod siedzeniami na jakieś lepsze subwoofery i ewentualnie dołożyć do nich wzmacniacz.

Czy waszym zdaniem warto włożyć skrzynie do bagażnika mniejszym kosztem, czy lepiej zainwestować w głośniki pod siedzenia?

Ewentualnie polećcie jakieś głośniki pasujące pod siedzenia w dobrej cenie. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lepiej wymienić głośniki. Tuba w bagażniku i trzęsące się szyby były fajne ale w latach 90'pod remizą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z wymiana glosnikow masz najmniej roboty. Aby wstawic tube, nie masz amp, musisz podciagnac plus, minus, sterowanie, sygnaly prosto od radia. Wstawialem u siebie dedykowana do e90, efekt jest zadowalajacy, bez remizowego latania szyb :D
Opublikowano
Witam podpinając się właśnie chce wymienić głośniki niskotonowe pod fotelami w mojej e90 i się zastanawiam czy jak mam org wzmacniacz to da radę pociągnąć on jakieś naprawdę dobre głośniki ? Ile org wzmacniacz ma wat bo nic na nim nie pisze oprócz nr itp i ktoś jakieś głośniki może polecić jakiś wymiar itd?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz kupic dedykowane do e90/e87. To nie jest zwykly glosnik to co siedzi pod fotelem. Aukcje sa dobrym zrodlem zamiennikow. O wzmacniacz sie nie martw. Da rade.
Opublikowano
Wiem wiem ale chodziło mi czy jakiś głośnik niskotonowy o podobnych wymiarach Wszedłbym w tą obudowę oryginalną żeby dawał radę powiedziałem dużo aukcji i ciężko tu coś znaleźć Jedyna opcja jeszcze mi przychodziła na myśl żeby wsadzić Logic 7 to wtedy chyba będzie na pewno pasować
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Logic 7 robi robote, wstawilem u siebie ale nie ma az tak wielkiej roznicy przy ori radiu, dopiero jak wstawilem nbt i wzmacniacz od serii f, czuc je znacznie mocniej niz podstawa, ja probowalbym z czyms innym przy twoim zestawie.