Skocz do zawartości

Doposażenie X3 F25 w Head Up

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazłem nikogo chętnego na Dolnym Śląsku do retrofitu związanego z dołożeniem head up w mojej f25 to mam zamiar wziąć się sam za wymianę deski i podpięcie huda. Ale jak z rozbebeszeniem auta raczej problemu mieć nie będę to już z kabelkami mogę mieć mały problem. Mianowicie dokupiłem nową wiązkę łączącą head up z zegarami o nr 61119258857 i mam problem jak ją połączyć. Wiązka wygląda tak :

2f29e07c65ef.jpg

4caf0ac94657.jpg

453a7c014eb0.jpg

W tisie znalazłem rozpiskę huda:

ad55085254cd.jpg

oraz zegarów:

f4c380330b39.jpg

Zegary mam 6WB od BMW 5 f10 ale wtyczki i rozmieszczenie pinów są chyba we wszystkich takie same.

Proszę o potwierdzenie czy tak mam podłączyć (zmostkować), bo nie chcę czegoś spaprać. :D

- kabel czerwono-zielony pin1 z wtyczki huda do pinu 1 wtyczki zegarów

- kabel czarno-niebieski pin2 z wtyczki huda do pinu 7 lub 8 wtyczki zegarów

- kabel pomarańczowo-zielony pin7 z wtyczki huda do pinu 6 wtyczki zegarów

- kabel zielony pin8 z wtyczki huda do pinu 12 wtyczki zegarów

Ewentualnie proszę o jakieś sugestię osób które robiły takiego moda, na co uważać przy rozbieraniu deski itp.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sam sobie odpowiem i zostawię info dla potomnych...

Znalazłem schemat :

e0a95c975169.jpg

Aby zrobić wszystko z wytycznymi BMW trzeba to tak podpiąć:

- kabel czerwono-zielony pin1 z wtyczki huda do pinu 2 wtyczki Z1*3B w module zasilania pod schowkiem pasażera

- kabel czarno-niebieski pin2 z wtyczki huda do pinu 26 wtyczki A34*3B w module Junction Box pod schowkiem pasażera

- kabel pomarańczowo-zielony pin7 z wtyczki huda do np. wyświetlacza CID pin 5 Can High wtyczka A12*1B (można też podpiąć pod ZGW czy klimatyzację)

- kabel zielony pin8 z wtyczki huda do np. wyświetlacza CID pin 6 Can Low wtyczka A12*1B (można też podpiąć pod ZGW czy klimatyzację)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Deskę wymieniasz czy Wycinasz otwór ?
Opublikowano
W pierwszym poście jest że deskę wymienia. Ja u siebie jakoś specjalnej szyby nie zauważyłem do Head Up, ale może się nie znam. U znajomego też nic szczególnego nie widzę w oznaczeniu.
Opublikowano
  • Moderatorzy
Np. jak masz szybę odbijającą promienie słoneczne, to na bank musisz ją wymienić, bo obraz z HEAD-UP nie będzie "dobrze" widoczny.

Będziesz Miał Wydatki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Inny jest też czujnik deszczu/zmierzchu w przypadku HUD.

To głównie z jego powodu za dnia możemy nic nie widzieć na szybie.

Zwykła szyba będzie wyświetlać obraz "podwójnie"