Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chce wymienic glosniki przednie w mojej furce. Zdjelem te oslony od glosnikow i pomierzylem ich otwory montazowe i jakies dziwne sa. Zadne z glosnikow na allegro takich nie maja. To są 10 czy 13 ?? I czy dowolne glosniki moge tam zamontowac (chodzi o dopasowanie do srub) ?
Opublikowano
Zdjelem te oslony od glosnikow i pomierzylem ich otwory montazowe i jakies dziwne sa. Zadne z glosnikow na allegro takich nie maja. To są 10 czy 13 ?? I czy dowolne glosniki moge tam zamontowac (chodzi o dopasowanie do srub) ?

dziwna rozbieznosc miedzy 10 a 13. czym mierzyles ze tak ci wyszlo? dokladnie tam jest 135 mm ale powninny wejsc kazde 130mm z allegro.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
Aha. Ok dzieki. To bede sie zaopatrywal w 13 w takim razie. Najbardziej wlasnie chodzilo o ten rozstaw srub montazowych, i wogole to mi raz ktos gadal ze normalnie w e36 z przodu sa 10.
Opublikowano
Nie no juz calkiem sie zakrecilem. Powiedzcie mi ludzie jak zmienialiscie przednie glosniki w e36 te spod nóg, to jakie rzescie zamontowali. Dzis rozebralem moje glosniki tej noki i kurde odleglosci pomiedzy otworami montazowymi (ich srodkami) sa 10,4 cm :/ a wszystkie glosniki 13 na allegro maja po 13,5 cm odleglosci miedzy otworami wiec chyba by nie weszly.
Opublikowano
Hmmm a jakis mniej radykalny sposob? Sa jakies przejsciowki? Przeciez kupa ludzi wymienila se glosniki z przodu wiec musieli jakos inaczej to rozwiazac.
Opublikowano

Hej.

Pare dni temu wymienialem tam glosniki. Byly jakies fabryczne 13ki. Wlozylem DLSy 13ki i pasuja jak ulal. Mowa o E36 95' Touring. A 10ki to sa z tylu..

Opublikowano

Jeszcze przy okazji pytanko, bo temat mi pasuje i chetnie sie podczepie:

Jak dostac sie do tweeterow w drzwiach? Oczywiscie mam na mysli przod?

Pozdro

Jay

Opublikowano
musisz odkrecic ta tapicerke cala z drzwi. Tam gdzie jest an uchwyt w drzwiach sa dwie zaslepki a za nia sruby dwie. Reszta dookola jest na zatrzaski. Twetery sa przykrecone od srodka takimi blaszkami. Zeby je wyciagnac z tych saiteczek ja musialm je cale rozwalic bo tak mocno byly sklejone. Nie jest tak wcale latwo wlozyc nowe. Ale trzeba pokombinowac...

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl