Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z otworzeniem klapy bagażnika mogę go otworzyć tylko za pomocą kluczyka.

Czy ktoś miał podobny problem? Albo mógłby mnie ktoś nakierować od czego zacząć?

Z góry dziękuje pozdrawiam !

Opublikowano

Najprawdopodobniej masz popękaną gumę na przycisku od klapy,i przy naciskaniu nie załącza mikrostyku.Ja swój przycisk pokleiłem klejem do szyb i mam spokój rok czasu.816f7caf91f501c869e94e0bfb34c5b5.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Najczesciej pęka w miejscu zaznaczonym czerwoną kreskąc06dbd9334242f1f28cc95497f2dadbf.jpg

Później przyciskając nie styka się plaskik z mikrostykiem(zaznaczone na czerwono) przec co nie działa otwieranie.0548cad0aa0ac5dd74f95a364c1ef0e0.jpg

Ja wyciągnąłem cały przycisk z klapy,następnie odczepiłem ten plastik z mikrostykiem(jest na 4 zatrzaskach) i pokleiłem tą pękniętą gumę z ubu stron klejem do szyb.Na allegro taki przycisk około 120zł.Klej do szyb 20 i trzyma bez problemu

Opublikowano

Dziękuje Ci za piękny opis w weekend zobaczę mam nadzieje ze to będzie to :)

Mam w sumie tylko jeszcze jedno pytanie czy normalnie płaskim śrubokrętem podważyć i to wyjdzie czy ciągnąć za ta klamkę ?

Opublikowano

Podważ normalnie płaskim śrubokretem z jednej strony i wyskoczy.To jest na zatrzaski,nie bój się nic nie połamiesz.To nie jest aż taka robota że trzeba aż do weekendu czekac.Wszystko z wyjęciem,klejeniem i włożeniem trwa może z 15 minut.

Opublikowano

Tak jak mówiłeś wzielem się dziś i pęknięta guma która nie dosięgała do mikrostyku dziękuje Ci bardzo za pomoc jestem Ci winny duże piwo :)

Bałem się ze może być to zepsuta wiązka ponieważ rok temu miałem problem już z jedna od spryskiwaczy pozdrawiam bardzo serdecznie !!!