Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam troche szukalem na forum

ale nie udalo mi sie znalesc jednoznacznej odpowiedzi na pyt ktore mnie nurtuje..??

Wiec przymierzam sie do kupna e46

2.0 D lub 1.9 Benzyna [zalezy ile bede mial $$$ ostatecznie]

o dieslu juz poczytalem troszeczke..

Interesuje mnie jak w tej 1.9 znosi silnik gaz sekwencyjny?

Zakladal ktos gaz do tej wersji?

chodzi o rocznik 99/00

Jak sie sprawuje?

Czy cos sie sypie po zalozeniu?

pozdrawiam

Opublikowano
eee... a od kiedy to w E46 byly motory 1.9??? benzyniak ma rowniez 2l pojemnosci, jesli bardzo zalezy ci na oszczednosci to bierz diesla, bo zagazowanie 2.0 w E46 to zly pomysl... a jesli ci nie przeszkadza spalanie 10-12l etylinki w miesci to smialo benzyniak!

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
eee... a od kiedy to w E46 byly motory 1.9??? benzyniak ma rowniez 2l pojemnosci, jesli bardzo zalezy ci na oszczednosci to bierz diesla, bo zagazowanie 2.0 w E46 to zly pomysl... a jesli ci nie przeszkadza spalanie 10-12l etylinki w miesci to smialo benzyniak!

A no były i mialy opdowiednio 105 koni i 117 w zależnosci od wersji (316i ,318i) a silnik o pojemnosci 1895 cm3 .Co do gazu to nie mam wiec nie pomoge.

Opublikowano
Za porzadna sekwencje dasz kolo 4 tys zlotych.. do tego koszty jej serwisowania.. wienc moze poczekac jeszcze chwilke i dozbierac do disla..