Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupilem niedawno g11 lci .

Wszystko w porządku jestem zadowolony ;).

Jest jedna rzecz która mnie zastanawia.

Podczas jazdy , przy prędkości wyżej 80 km , jak jest wiatr wiadomo że szybciej słyszę od lewej strony szum,śwst powietrza .

Samochód na gwarancji podjechałem dziś do serwisu . Na blacharni coś wyregulowali niestety dźwięk jest nadal.

Pytanie do Was .

Czy nasze samochody po prostu tak mają ?

Może jestem zbyt wyczulony ...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Podbijam temat.

Świst został wyeliminowany . Pomogła regulacja szczeliny przy kierunkowskazie w lusterku.

Pozostał szum. Byłem już z tym problemem dwa razy w serwisie. Nie potrafią rozwiązać problemu.

Mistrz przejechał się moim samochodem zaraz potem zrobił jazdę demówką którą mieli w salonie i stwierdził że jest tak samo .

Taką odpowiedź dostałem w serwisie. Trochę to śmieszne.

Według mnie jest to wada .

Pobawiłem się trochę sam.

Po oklejeniu lusterka szum staje się cichszy . Po oklejeniu szyb również szum staje się zauważalnie mniejszy.

Mam folię do oklejania samochodów . Spróbuje w newralgicznym miejscu okleić lusterko. Jeśłi chodzi o szybę nie mam pomysłu.

Macie taki samo problem w g11 lub g12 LCI ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

G11 LCI, przednia szybka wzmocniona (dźwiękoszczelna), boczne nie i tej opcji brakuje mi najbardziej, szum słychać w trakcie jazdy już ok okolic lusterek przy 90km/h.

Mistrz w ASO również stwierdził, że "dźwięk identyczny jak w każdej innej 7mce".

Niestety BMW nie dba o takie rzeczy, jak wygłuszenie, to nie Mercedes i też mnie to wkurza. W materiałach marketingowych reklamują "lepsze wygłuszenie" w wersji LCI, a szum i pracę zawieszenia Executive Drive Pro jak było słychać w pre-LCI, tak samo jest po lifcie.