Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio dwa razy zapalił mi się check engine, no i dwa razy jak totalny dzban skasowałem wszystkie błędy bez zagłębiania się w szczegóły :duh:

Dziś zrobiłem nim około 100km i znowu podłączyłem komputer z wynikiem:

18 Signal Nockenwellengeber Auslass - czujnik położenia wałka rozrządu. Samochód ogólnie mam około miesiąca, powoli go sobie jakoś tak ogarniam mechanicznie. Autko ma moc w całym zakresie, obroty nie falują ani na zimnym ani na ciepłym silniku - po prostu brak objawów czegokolwiek.

Który dokładnie czujnik mam kupić? Czytałem że w moim silniku (M52TUB20) są dwa czujniki położenia wałka, to jest chyba ten wydechowy(?)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, wydechowy, miej na uwadze, że zamiennik na 99% nie będzie działał, vdo brak, zostaje tylko oryginał.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
12147518628.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
U mnie wydechowy też objawów nie dawał (tylko kontrolka dawała po oczach). Przy awarii dolotowego to już działy się cuda. Jeśli chodzi o wydechowy to od chyba 1,5 roku lata u mnie febi. Wcześniej założyłem delphi i pochodził tydzień albo troszkę dłużej. Z zamienników ponoć Hella jeszcze jakoś chodzi. Z dolotowym nie ryzykowałem i pokornie ori w ASO zamówiłem,