Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jak w temacie. Mam boczki z podswietleniem led diodami , pacjent e61 przed liftem. Wczesniej nie mialem i chce teraz to jakos podlaczyc aby swiecilo po zapaleniu swiatel. Podobno mozna gdzies sie wpiac w podswietlenie przyciskow od szyb. Jest ktos w stanie mi pomoc w tej kwesti? Moze ktos u siebie montowal juz i wie co i jak. Dziekuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie jak w temacie. Mam boczki z podswietleniem led diodami , pacjent e61 przed liftem. Wczesniej nie mialem i chce teraz to jakos podlaczyc aby swiecilo po zapaleniu swiatel. Podobno mozna gdzies sie wpiac w podswietlenie przyciskow od szyb. Jest ktos w stanie mi pomoc w tej kwesti? Moze ktos u siebie montowal juz i wie co i jak. Dziekuje

Zanim podam ci piny , w które należy się wpiąć to miej na uwadze , że kolor przewodu plusowego to szaro - czerwony a masa/minus to kolor brązowy.

Chcesz się wpiąć w oświetlenie przycisku do podnoszenia/opuszczania szyby..?

Kość przy guziku jest cztero pinowa

Kość przy twoim dodatkowym oświetleniu jest dwu pinowa

pin nr. 3 ( guzik ) z pinem nr 2 ( nowy LED )

Jest to plus , kolor przewodów szaro - czerwony.

pin nr 2 ( guzik ) z pinem nr. 1 ( nowy LED )

Jest to minus , kolor przewodów brązowy.

Opublikowano
Ok dziekuje . Pytanie swiecic to bedzie w ogole ? Zastanawiam sie czy te diody odbpodswietlenia sa na 12 v czy mniej. Bo moze lepiej bedzie sie wpiac pod lamki na dole boczkow . Wiesz to moze ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To co ci podałem to na podstawie schematu elektrycznego.

Rozumiem ,że twoje dodatkowe podświetlenie jest oryginalnym wyposażeniem auta BMW???

Napisz mi na podstawie tego zdjęcia o , której lampce na dole piszesz....

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e61-520d-tou/RPT0oXM

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e61-520d-tou/RNerBDb

Piszesz o ....???

E140

E136

E88

Jeśli podłączysz to do lampki , która jest na samym dole ( oświetlenie zewnętrzne, E88 ) ,to twoje dodatkowe oświetlenie będzie świecić gdy otworzysz drzwi.

Dodatkowe oświetlenie , według zdjęć to E140......???

Opublikowano
Masz racje z ta lampka na dole boczka . Swieci tylko jak otwoeramy drzwi. Dosatkowe oswietlenie boczkow to oryginalny produkt bmw , mowimy o doodach w boczkach
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O czym w tu się tak rozpisujecie.

Dwa kable, jeden brązowy drugi siwo czerwony.

Połączyć pod przycisk podnoszenia szyb i tyle.

Te kable i tak łącza się zbiorczo i tylko jeden idzie do lm

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!