Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki smieszny problem z elektryką. Kupując auto ( 318is e36 coupe 92 ) szyby juz działały nieprawidłowo. Mianowicie opuszczają sie skokowo pomimo trzymania przycisku. Musze naciskac kilka razy zeby szybe spuscic, tak samo jest z podnoszeniem. Do tego nie podnoszą sie przy otwartych drzwiach. Przełączniki są oke, bo sprawdzalem w innej beemce. Do tego szyber również mial problemy z dzialaniem, az w końcu zmarł na dobre. Poczytalem forum, znalazlem przekaźnik komfortu, przelutowalem i szyber dziala, ale tylko przy otwartych co najmniej jednych drzwiach, nie dziala przy zamknietych. Dzień przed tą całą operacją moje szyby zwariowały jeszcze bardziej. Teraz nie da sie ich poruszyc przy zamknietych drzwiach wogole! Ani w dół, ani w góre. Jeśli otworze lewe drzwi, zaczyna działac prawa szyba ( również skokowo, to akurat sie nie zmienilo

:shock: ) i analogicznie lewa szyba działa przy otwarciu prawych drzwi...

Co najlepsze, na forum w niejednym poscie pisze ze owy przekaźnik komfortu steruje również elektrycznymi szybami. A chyba jednak nie, bo po jego wyciągnieciu, szyby działają ! ( tak jak to opisałem wyżej ). Przy naciskaniu przycisków, slychas charakterystyczne strzelanie przekaźnika za tapicerką drzwi w okolicach całego tego silnika podnoszenia. Tak sobie myśle ze to może jakaś krańcówka sie zapaskudzila, ale żeby dwie naraz?? Gdzie wogole szukac krańcówek ?? Prosze o pomoc bo zaczyna sie już to robić klopotliwe :mad2: [/url]

Opublikowano

przy zamkniętych drzwiach elektryka nie będzie działać chyba że kluczyk jest w pozycji zapłonu,

jak nie jest to żeby zadziałała musisz uchylić drzwi i wtedy nawet na przyciskach pojawia się podświetlenie,to normalne,z tym wyjatkiem że powinny działać obydwie.

Co do innych Twoich pytań to nie wiem.