Skocz do zawartości

kierukowskazy w błotniku wymiana na led dynamic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wymieniłem w e87 2006 kierunkowskazy ori ze zwykłą żarówką na kierunkowskazy led dynamiczne . Mam problem ponieważ na wyłączonym silniku diody pracują normalnie całe świecą a jak odpale silnik to świeci tylko kawałek i drższy. Brak błędów w ecu . Kierunkowskazy niby dedykowane do e87 . Co może być problemem? Co trzeba zrobić ? Oryginalne mają 13,5V a te led 12V oba 5W
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wyłączyć sprawdzanie żarówek na początek, czy spalone czy nie.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Dziwne. Tez zakupiłem kierunkowskazy dynamiczne i działają idealnie. Nawet nie mam wyłaczonego sprawdzania żarówek.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja wszystko co zakupiłem ledowe do auta stwarza problemy. Błędy soalonej żarówki nie wywołuje, ale albo miga, albo świeci kiedy nie piwinno. Wyłączenie kontroli żarówki pomaga.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Ja wymieniłem tylko kierunkowskazy oraz oświetlenie wnętrza i nie ma żadnego problemu. Rejestracji nie zmieniałem bo już mam ledowe
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja mam wsteczny led, który co chwila migał. Mam postojowe led, ktore znowu po zamknięciu auta świeciły. Rejestracje też mam led.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To zalezy czy ma byc homologowane czy nie. Ledowe są nie homologowane, jaj wszystkie. Wsteczny LED polecam. Oświetla dużo lepiej. Postojowe przód to tylko kwestia koloru.

Opublikowano
Wsteczny led mam i działa. A postojowe? U mnie tylko ringi świecą na biało. Nie wiem gdzie te postojowe
Opublikowano
  • Autor
Jak wyłączyć tą kontrolę zarowek?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Maniek ja mam zwykle lampy H7.

Drift czymś do programowania, czyli na kompie ncsexpert lub na telefonie np. Carly

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie. Btool nie ma opcji kodowania. Jaki masz moduł OBD. Najlepiej by było jakbyś miał kabel.

Opublikowano
  • Autor
Mam obd ale brak innego programu. Nie będę się chyba w to bawił odsyłam ten badziew
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam obd ale brak innego programu. Nie będę się chyba w to bawił odsyłam ten badziew

Ja znalazłem rozwiązanie. Wystarczy podłączyć kondensator elektrolityczny 1000uF 25V do tylnej lampy.

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641