Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mechanik chce strzelać w ciemno dlatego może ktoś się opowie co może być przyczyną

Słyszalny szum podczas jazdy na każdym biegu narastający ( brak na wolnych obrotach oraz ustepujacy lekkoprzy zdjeciu nogi z gazu / słyszalny na biegu jalowym ustępuje przy wciśnięciu sprzęgła całkowicie .

Brak innych dźwięków chrupania itd czy podczas wyciskania sprzęgła/ biegi wchodzą idealnie bez luzow/stukania/szarpania podczas 4uszania..

Od czego byście zaczęli

Mechanik twierdzi że może łożysko oporowe sprzegla A drugi że wycie w 2 stronę by bylo

Opublikowano

Ściągasz plastiki. Auto do gory rozpedzasz do danej predkosci gdzie wyje. Druga osoba Stetoskop do reki....i dowiesz sie co. Dyfer, skrzynia,podpora wału.

Ja obstawiam dyfer:)

Przy 80 km na h wbilem luz cisza......a bieg to halas.

Opublikowano
Obstawiam dyfer A konkretniej łożyska. Miałem identyczną sytuację. Moglem sobie pozwolić na wymianę łożysk oleju i uszczelniaczy. Z robota wyszło mnie 2tys. Możesz równie dobrze kupic używany za 400zl ale pewności że za miesiąc dwa nie powróci problem nie masz. A sprawdzić przed zakupem nie sprawdzisz musisz wpierw założyć. Ja wolałem nie ryzykować i kupować szrotu, a w mniemaniu sprzedającego stan igłą bo każdy ci tak powie byleby opchnąć. Pozdrawiam.