Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Środkowy panel nie ma komunikacji z klimatyzacja. Klimatyzacja sprawna,świeżo nabita, załączyłem z ista chłodzi bardzo ładnie, ciśnienie dobre. Po rozebraniu panelu zauważyłem ze środkowa wtyczka nie ma plastykowego zabezpieczenia przed wypadnieciem i ktoś wepną wtyczkę odwrotnie co być może sprawiło spalenie panelu :duh: .Podmieniłem panel na panel od sprawnego auta i nadal brak startu. :mad2:

jakiś przekaźnik/bezpiecznik spalony po drodze czy cuś ?

Opublikowano
Nie ma żadnego błędu, po wciśnięciu snieżki na panelu świeci ale klima nie statruje a jak insta się odpali klimę i zaczyna chlodzić to śnieżka zaczyna mrugać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panel klimy dokodowany do samochodu?

W ISTA jest procedura do odblokowania kompresora klimy

Opublikowano

Wczoraj bylem u kolejnego mechanika który praktycznie nic nie zrobił i miałem wrażenie ze sam lepiej iste ogarniam.

Powiedział ze panel jest dokodowany (jak sam mógłbym to sprawdzić bo nie ufam mu?)

gdzie jest w ista ta procedura do odblokowania klimy?

Dodam jeszcze ze w ista jak załączę opcje WŁĄCZNIK ZABEZPIECZENIA SPRĘŻARKI KLIMATYZACJI PRZED ZATARCIEM to dioda od klimy zaczyna mrugać i zaczyna zimne powietrze. :mad2:

czynnik i ciśnienie w normie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do kodowania serii Exx służy ISTA P lub NCSExpert. Ista do diagnostyki nie umożliwia kodowania.

Jeśli masz kabel usb-obd to można spróbować coś zdalnie pokombinować

Opublikowano

Mam NCSExpert, mógłbyś mnie pokierować jak to zrobić ?

Może jest wyłączony WŁĄCZNIK ZABEZPIECZENIA SPRĘŻARKI KLIMATYZACJI PRZED ZATARCIEM w ecu i przez to klima nie startuje?

Opublikowano

Zrobiłem mały postęp, teraz klima rusza po wciśnięciu śnieżynki na panelu tylko że działa ok 10 sekund, ciśnienie czynnika chłodniczego wzrasta do 23 bar i klima się wyłącza i spada do ok 10 bar. :mad2:

10 bar to normalne ciśnienie na wyłączonej klimie?

Gdzie szukać przyczyny odpowiadającej za rozłączenie klimy?

Błędów oczywiście brak.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciśnienie czynnika sprawdzałeś na manometrach z maszyny, czy odczyt z inpy?

Jeśli to drugie, to sprawdź jakie ciśnienie "widzi" w układzie klima po nocnym postoju zanim odpalisz silnik

Opublikowano

Z samego rana bez odpalania silnika programem ista pokazało 5.07 bar i klima już nie odpala z panelu. Temperatura parownika -10 to normalne?

Może w ihka mam coś naprzestawiane?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z samego rana bez odpalania silnika programem ista pokazało 5.07 bar i klima już nie odpala z panelu. Temperatura parownika -10 to normalne?

Może w ihka mam coś naprzestawiane?

Wygląda na problem z czujnikiem temperatury.

W X6 miałem podobny problem, a okazało się, że ktoś wcześniej grzebał w aucie i źle podłączył czujniki temperatury na nagrzewnicy

Opublikowano

Możesz podpowiedziec gdzie ten czyjnik sie znajduje?

Pojawiły sie dwa błedy w ikha

009C54 czujnik AUC

00E71D Komunikat (dodatkowa pompa czynnika chłodzącego 0x2EC) błędny,odbiornik IHKA, nadajnik SHZH.

czujnik AUC co ten koło filtra powietrza po lewej stronie prawda?,

a ta dodatkowa pompa czynnika chłodzońcego ?

może to byc powiązane z klimatyzacją?

Opublikowano
Ma ktoś flash z ikha high LCI ? , Może coś w ihka mam namieszane, porównałbym z ustawieniami od kogoś komu klima chodzi :D