Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z kontrolką poduszek gaśnie dopiero po 2 min. od zapalenia się.Początek zapalania jest ok zapali sie zgaśnie i zapali i zachwile powinna zgasnąc a ona sie pali jeszcze 2 min i dopiero zgaśnie. Czy ktoś wie w czym jest problem? Komputer nic nie wykazuje był jakiś nierozpoznany kod 90 i to wszystko. :mad2: :modlitwa:
Opublikowano
w samochodzie typu BMW jest kilka poduszek lub mniej zależy ja np mam 8. no i przypuścmy jedziesz sam wyłapujesz dżwona i wszyskie poduchy wywala? nie tylko te miejsca na których ktoś śiedzi w siedzeniach pod pupą są maty które informują sensor airbag które miejsca są zajęte i co wrazie gdy walniesz ma wypalić przy słabym uderzeniu nie muszą wypalić pduchy mogą sie napiąć tylko pasy zależy od prędkości. no i właśnie u ciebie ta mata jest uszkodzona. system jest sprawny ale niema informacji z siedzenia i dlatego kontrolka gaśnie po czasie.
BMW sie nie psuje
Opublikowano

Też tak mam od jakiegoś czasu w E39. Pytanie tylko czy poduszki wypalą w razie potrzeby? Chyba domyślnie i bezpieczniej byłobo w takim układzie zastosować odpalenie poduszek mimo uszkodzonej maty. Gdyby ktoś miał namiar na taką matę lub znał sposób naprawy to będę wdzięczny za info.

Pozdrawiam

MarcinM

Opublikowano

w e36 raczej nie ma mat w siedzeniach,

nie wiem co jest u ciebie ale skoro się wyłancza i nie zapala to właśnie znaczy że jest sprawdzony system i wszystko ok.

czemu tak długo tego nie wiem,może ma jakieś trudności po drodze i testuje go pare razy,

i sprawdz co to jest za błąd ten który opisujesz może ma coś z tym wspólnego.

Jest jeszcze jedna opcja,jak kupiłeś auto to już mogło mieć wywalone poduchy i aby kontrolka sie nie paliła magicy montują coś że niby gaśnie tak jakby wszystko było sprawne choć nie jest,

i to może trwać nieco dłużej.

Opublikowano
Auto miało małą kolizję u poprzedniego własciciela ale poduszki nie wystrzeliły wystrzelił natomiast napinacz.Może w tym tkwi problem ze komp. nie ma sygnału z napinacza i długo testuje.A co do kodu 90 to komp. nie jest w stanie go zidentyfikowac.Moze ktoś wie co to za kod?
Opublikowano
Z ta kontrolka poduszki mam tak samo...po wlaczeniu samochodu swieci sie z jakies 1,5-2 minuty. Potem gasnie, bylem zeby to skasowac a w warsztacie powiedzieli mi, ze sie nie da :worried: (tylko ciekawe dlaczego...). Tak wiec narazie sie tak bujam bo nie mam zielonego pojecia co z tym zrobic...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Kisiel23 i mnie równiez powiedzieli ze sie nie da skasowac wiec chyba to norma.Jedynym rozsądnym rozwiazaniem to jest to ze któryś z napinaczy jest wystrzelony tak jak jest obecnie u mnie i to powoduje problemy z testem poduszek w całym układzie.Mam tylko nadzieje choc niechciałbym sie przekonac ze w razie "W" zadziałają :wink:
Opublikowano
Heh, no to by sie zgadzalo wtedy...a mozna jakos sprawdzic ten napinacz??Generalnie do tej kontrolki juz sie przyzwyczailem :-P. I jak bedzie naprawione to jakos dziwnie ciemno bedzie na desce :8) :lol:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
W zależności od rodzaju,bo ja sie spotkałem z dwoma modelami napinaczy jezeli na koncu napinacza wystaje kawałek pręta lub skręconego drutu to jest wystrzelony.Napinacz na końcu powinien byc równy jak bys nożem uciął.
Opublikowano
Napinacze są z boku fotela za "zatrzaskiem" gdzie wpinasz pas bezpieczeństwa a podłączenie do nich wychodzi z podłogi pod fotelem i tam wpinają sie do fotela.