Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, popsuło mi sie otwieranie tylej klapy bagaznika i musze owierać pilotem i mam zamiar wymienic całą listwę.

Chciałbym sie zapytac czy wystarczy tylko wykręcić te dwie śrubki w listwie i listwa schodzi czy cos wiecej trzeba rozkręcać ?

Opublikowano

Powiedz,co się stało?Pękła guma na przycisku?

Bo ja tak miałem.Pęknięcie gumy na przycisku klapy było po całej długości i przez to coś tam nie stykało przy wciskaniu i klapa się nie otwierała.Zamiast wymieniać całą listwę używaną za około 200zl kupiłem klej do szyb za 20zl i zakleiłem to ładnie klejem.Otwieranie działało z 1,5 roku i pewnie dalej działa,bo wymieniłem e 83 na f25.........w której też miałem pęknięty ten gumowy przycisk od klapy i otwierała się tylko z pilota.......ale ponowne użycie kleju do szyb załatwiło sprawę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Nie ściągałem.Otwarłem klapę,odtłuściłem tą gumę i nałożyłem klej do szyb na pęknięcie i wyrównałem ładnie czymś płaskim.Jak to wyschnie to zrobi się jedna guma i będzie działać,bo jak jest przerwana ta guma to przy naciskaniu tam taki plastik nie dochodzi do mikrostyku i przez to się nie otwiera klapa

Opublikowano

A żeby było łatwiej to proponuje zdjąć całą blendę,która jest mocowana na kołkach,wtedy łatwiej jest wyjąć z niej listwe.ada6f062f0b9276ace63b1403135d0fa.jpg

c3b94ad7739b58018b7fd6f68dd0df7e.jpg