Skocz do zawartości

Czujnik NOx BMW E90 LCI 2009 2.0 benzyna 170KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ze względu na to, że pojawia się błąd:

0x2AF0 - czujnik tlenku azotu, ogrzewanie (Obwód sterowania ogrzewaniem czujnika N0x (czujnik 1 bank 1) - usterka lub przerwa w linii)

potrzebuję wymienić sondę NOx w swoim samochodzie i mam do Was drodzy forumowicze pytanie:

Czy ten czujnik będzie w porządku?

https://allegro.pl/oferta/czujnik-nox-sonda-bmw-3-e90-f30-f31-lci-8589846-9168323519

Może znacie jakieś strony gdzie mogę zakupić ten czujnik taniej?

Opublikowano

Cześć!

Ja jestem świeżo po wymianie czujnika. Kupiłem ori za 2k. Pojeździł miesiąc i wymieniłem na emulator Nox z bimmerproofs. Od tamtej pory wszystkie problemy ustały. Co tez Ci serdecznie polecam. Jeżeli natomiast chciałbyś używany przez miesiąc czujnik za pół ceny, to też się polecam. ;)

Mat

Opublikowano
  • Autor
A z jakiego powodu wymieniles na emulator skoro kupiłeś czujnik? Mimo wszystko interesuje mnie nowy czujnik. Ten Continental będzie w porządku? Orientuje się ktoś jaki był tam montowany orginalnie?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Trzeba sprawdzić po VIN auta jaki masz numer sondy i taką szukać. Tak czy siak gdybym miał dać za nową OE 1500zł to jednak wybrałbym znowu NOXem.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki , czy jest ktoś w stanie coś więcej powiedzieć o tym czujniku Continental? :wink: