Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

wiem, że temat jest zasadniczo znany, ale nigdzie nie znalazłam informacji, kiedy należy zacząć się martwić.

Zdarzyło się raz - głuche stuknięcie z tyłu samochodu przy małej prędkości (zmiana biegów 1 na 2), poza tym nic innego się nie dzieje/ nie zmieniło.

Auto trochę stało ostatnio, ale nie tak, żeby coś poprzywierało.

Potrzebuję teraz nim jeździć i pytanie, czy mam jechać na warsztat i szukać przyczyny, czy nie.

Proszę o wszelkie sugestie.

dzięki

K.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warto obejrzeć mocowanie dyferencjału do podłogi, gumy dyrfa, szczególnie słynną "9". Do tego ocena stanu łącznika elastycznego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej nic nie odpadnie, sporo osób z tym jeździ i można tego uniknąć umiejętnie korzystając ze sprzęgła.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ok dziękuję, dokładnie o to mi chodziło, w sumie to może rzeczywiście nie docisnęłam sprzęgła or sth. Tak czy inaczej, sprawdzę to, co mówisz już na spokojnie, jak minie to szaleństwo (jeśli minie..).
Opublikowano
W E46 jest coś nie tak z tym stukaniem przy zmianie biegów. Pamiętam jak zakładałem LPG (z 4 - 5 lat temu) to gość mi powiedział, że montował gaz w około 30 sztukach E46 i stuki mniejsze lub większe były w 25 autkach... W E36 takiego czegoś nie było. Za wczasu się tym nie musisz przejmować, mi tak puka od kupna auta (pewno z 6 lat) i w zasadzie nie jest ani trochę gorzej niż przy kupnie... A pukać może z kilku przyczyn, można o tym poszukać na forum, są o tym tematy. Mi się nie bardzo chce coś z tym robić, zbyt wiele rzeczy może takie coś powodować, nie chce mi się wymieniać po kolei wszystkiego, a zresztą z wraka Ferrari nie zrobię i się tym nie przejmuję :mrgreen: