Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema siema . Niedawno zakupiłem do swojego E46 zaciski od 135i 6 tłoczkowe . Teraz mam problem z dobraniem tarcz podobno pasują od M3 wersji csl o wymiarach 345x28 . Wyskakują mi tylko ATE . Jakieś brwmbo czy coś innego nie robi do csl tych tarcz ? Albo ktoś.wie z czego innego jeszcze może podejść tarcza ? Dodam że z zaciskami nabyłem tarcze od E90 o rozmiarach właśnie 340 . Ale one chyba w żaden sposób nie podejdą . Z góry dzięki za pomoc w dobraniu jakiś tarcz. Do mojego E46 pod ten zacisk :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego , o jakiej BMW 1 mówisz...?

....e82cupe....e88cabrio.....f20.....f21....????

Pierwsze dwa auta z silnikiem 135i mają tarcze wielkości 338x26...

Ostatnie dwa BMW mają tarcze 340x30

Podaj nuner części , zacisku

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli masz te zaciski performance od e8x/e9x to robisz tak (jeśli masz 330i to wszystko plug and play):

attachment.php?attachmentid=1346117&stc=1&d=1452610961

Tarcze przód i tył od e46 M3

Tylne osłony tarcz z e46 M3

Adaptery: http://rebooteng.com/parts/bmw-135i-brembo-caliper-brackets/

klocki wiadomo

nowe przewody hamulcowe przód tył z HEL zamów

Czujniki wiadomo

Jeśli masz 330i to przednie osłony tarcz trzeba lekko nagiąć.

Masz tu: https://www.ecstuning.com/b-assembled-by-ecs-parts/ecs-6-piston-front-big-brake-kit-325x25/34113646/

Na dole zakładka Installation i jest PDF. Jeśli nie masz 330i to sprawa się komplikuje.

Opublikowano
Więc tak . Zaciski mam takie same jak porzuciłeś na foto z tym ze są czarne z napisem Bmw wiec to od zwykłej wersji ale podobno jest to samo . Samochód w jaki chce to upchnąć to 330d wersja 184 konna . Czy tarcze od m3 nie są za małe ? I o ile komplikuje sprawę ze jest to 330d a nie 330i ? Numer z zacisków dokładny podam odrazu jak się do nich dostanę .
Opublikowano

Numer na zacisku

20.9994.06

BMW M6.28/32.36

Ktoś mi pisał że żadnego adaptera nie trzeba . Jedynie zrobić dystansy z podkładek czy coś w to

. To finalnie jaką tarcze potrzebuje żeby to wszystko odpowiednio działało ? Z góry dzięki za odp