Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam e91 poprzedni właściciel zmielenie trochę układ wydechowy sam pospawał dołożył końcówki akrapa i nawet pod obciążeniem to brzmi ale zobaczyłem dzisiaj ten zastanawia mnie ile taki wydech kosztuje i gdzie go można kupić

edit

czy sam downpipe coś zmieni https://mtuning.pl/Downpipe-BMW-E90-F07-N57-2007-2013-E70-E71-N57-N57S-2009-2013-F25-F26-N57N-N57Z-2013-2016-p26528

Opublikowano

Masz zmieniony dyfuzor i wydech na ten od 335d ?

Moc seria czy jakiś chiptuning ?

Też myślę o czymś podobnym.

Standardowo N57 chodzi cichutko :(.

Po wyjęciu DPF-a i wstawieniu downpipe chodzi to tak:

Opublikowano
Mam mapę na 310km i 633nm moje bmw brzmi bardzo podobnie może trochę głośniej do tego z filmu i po wymianie samego downpipe dzwiek będzie bardziej rasowy ?
Opublikowano
Mam końcówki akrapa i poprzedni właściciel przerobil wydech od miejsca gdzie się wydech rozwidla na dwie końcówki
Opublikowano
Żeby to miało ręce i nogi, to najlepiej zrobić cały nowy od turbo do końca. Bo tak to będzie ulep lekki jak wstawisz downpipe, później też by trzeba było wstawić nowa rurę, bo nie zostawisz kawałek oryginalny i później to co już masz zrobione. A jak już robić to od razu średnicowa większy. W dieslu możesz zrobić cały układ bez tłumika i tak nie będzie głośno. A 1200zl za samego downpipe to trochę jest