Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed momentem zrobiłem próbę, mianowicie uruchomiłem auto z otwartym korkiem chłodnicy, przez kilka minut było ok(w tym czasie sprawdzałem nagrzewnicę i na max grzeje aż hoho:) potem jak w wulkanie zaczęła wydobywać się woda ze zbiornika wyrównującego:( więc zakręciłem szybko korek i wskazówka zaczęła sie unosić ponad połowę!Sprawdzałem to wszystko dlatego że gdy jeżdze bez włączonej klimy zaczyna mi brakować płynu w zbiorniczku, a jak mam włączoną klimę to jest ok, zapomniałem doadać że przy włączonej klimie wiatrak chodzi non-stop a jak jest klima wyłączona to witrak mimo wskazówki ponad połową się nie załącza:( sprawdzałem też przewody od chłodnicy i oba są gorące, chłodnica z boku też jest gorąca i na górze i na dole, nie znam się dobrze i dlatego proszę o radę co to może być, czy termostat, czy visko, czy też może czujnik temperatury?jutro chcę jechać do mechanika i nie chcę aby mnie przerobił troszkę:(powiem jeszcze że jak jadę w trasie to jest ok, gorzej jak stoje w korku, dawno tego nie miałem gdyż sprawdzałem poziom wody i co troszkę go uzupełniałem, a teraz zapomniałem i się troszkę zagrzał:( czy ktoś wie co to może być????Z góry dziękuje za odpowiedzi:)
Opublikowano
Wydaje mi się, że to wisko. Było o tym pare razy na forum jak to sprawdzić. Tak najprościej, to jeżeli silnik jest gorący a ty wciąż możesz zatrzymać radiator, to już wiesz co trzeba wymienić.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
oczywiście czekam na więcej:) przy okazji przed momentem poszedłem do autka i coś mnie tknęło aby sprawdzić bezpieczniki pod maską i poprostu zdębiałem:)nie mam schematu do bezpieczników i tu moja prośba jeśli ktoś ma to prosze o przesłanie:) ponieważ chciałbym wiedzieć za co odpowiada ta 3 kostka w pierwszej komorze??jakiś pseudo fachowiec zamiast wsadzić tam bezpiecznik to podłączył jakimiś kabelkami inny bezpiecznik(pewnie nie pasował) i jedno gniazdo jest spalone!, na dodatek tam z boku gdzie powinien być schemat jest ostro przyklejona po Polsku instrukcja od 1-50 wszystkich wartości bezpieczników poszczególnych funkcji:) Z góry dzięki za pomoc:)