Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum.

Od dłuższego czasu ostrzyłem sobie zęby na BMW serii 5 i w końcu zakupiłem wymarzone autko.

Jest to 525 TDS z 1996.

Jednak już chciałbym w nim coś pozmieniać.

Seryjnie zamontowany jest radioodtwarzacz kasetowy.

Ja chciałbym zamiast niego dokupić odtwarzacz cd i nawigację , wraz z wyświetlaczem.

Proszę o info jakie podzespoły musiałbym zakupić, aby pasowały one do mojego autka i proszę o podanie orientacyjnych cen za nie i za taką zmianę.

z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

musisz mieć panel, napedy, całe okablowanie, i moduł gps.

Poszukaj w dziale Audio, Alarmy, Nawigacja & Elektronika ktoś już pytał o taką przeróbkę i było tam wszystko opisane.

ps. nie ten dział!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Jesli chodzi o Navi do e 39 to jest to porazka cenowa.

Sa dwa rodzaje wyswietlaczy (monitor 16:9 i 4:3) za kompletna nawigacje z mniejszym ekranem trzeba zaplacic ok 2.5 tys zl (uzywana),

za navi z wiekszym ekranem trzeba wylozyc ok 4 tys. i sa to ceny bez tunera tv i dvd. Jedynym plusem tego sprzetu jest to, ze ladnie pasuje do deski rozdzielczej a jesli chodzi o kradziesz to tez takie rzeczy kradna i to coraz czesciej.

Jakis czas temu tez chcialem kupic oryginalna navi ale komplet z dvd to ok 5 tys.

Lepiej kupic Pioneera Avic (uzywany 2.5 tys) lub Alpine Iva. Te zeczy maja lepsza jakosc i sa o polowe tansze.

Pozdrawiam

Opublikowano
...

Lepiej kupic Pioneera Avic (uzywany 2.5 tys) lub Alpine Iva. Te zeczy maja lepsza jakosc i sa o polowe tansze.

Pozdrawiam

Ale nie współpracuje z kierownicą multifunkcyjną, na ekranie nie masz danych z komputera pokładowego (BC) no i nie wygląda tak ładnie jak oryginał :)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Ja mialem zwykle CD i zamienilem sobie na navi 16:9 z TV jestem bardziej niz zadowolony. Kupilem caly zestaw za 3000zl, sprzedalem swoje CD za 800zl i navi blaupunkt ktore bylo w aucie juz od momentu kupna za 1500zl. Wiec cala nawigacja kosztowala mnie 700zl + montaż. Ale wyglada i sprawdza sie to duuuzo lepiej niz nieoryginalne.

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

Miales farta, ze udalo ci sie dostac taka navi za 3tys, jak bym mial okazje kupic cala kompletna navi za taka kase to bym na pewno kupil, inni oferowali mi kompletna z dvd i tv za ok 5-6tys. Za 5,5tys zamontowalem Alpine 9855 z wszystkim co potrzeba do dobrego grania (niestety brak navi i video)

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

z fotka bedzie ciezko, bym musial radio wyciagac a nie chce tego robic bo mam tam lekka gimele.

Urzadzenie jest to konwenter Alpine, sa dwa rodzaje do e39:

KCE-864B z 17 biegunowym zlaczem wtykowym ja mam ten

KCE-861B z 40 biegunowym zlaczem wtykowym

z wygladu jest to kosc, ktora sie podlancza do oryginalnego gniazda od radjia i wyjscia ma na normalne iso plus te do sterowania w radiootwarzaczach alpine.

Zakupilem to w klinice dzwieku (400pln):

[email protected]