Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wycieka mi płyn do spryskiwaczy w bmw e90 2006r. Kapie po kropelce z prawego nadkola. Jak się zabrać za zdiagnozowanie tej usterki? Co jest najprawdopodobniej przyczyną takiego wycieku?

Kolejna sprawa, nie wysuwają mi się spryskiwacze od reflektorów. Po użyciu spryskiwaczy a następnie ręcznego "wyciągnięcia" spryskiwaczy reflektorów zauważyłem że jest mokro za zderzakiem a więc pryskają w środku. Co o tym sądzicie?

Opublikowano
Zdejmij nadkola, te dolno-przednie, tak jak zdejmuje się do wymiany żarnika i będziesz miał bdb widok i dostęp do całego majdanu spryskiwaczowego
Opublikowano

U mnie wystarczyło wymienić o-ring na spryskiwaczu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Jak cieknie na złączkach to polecam usuniecie tego systemu I podłączenie węza bezpośrednio do dyszy , zmieniałem oringi z wężyków od kranu kuchennego pasuja ale na długo nie pomogło po wyeliminowaniu tego badziewiastego podłączenia płyn w zbiorniku już 5 miesiąc bez dolewania przy okazji rozebrałem I przeczyściłem tłoczki z piachu I brudu ,jeden nie dociskal .