Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanowne Grono,

Mam problem z moją bumką tj. podczas jazdy niespodziewanie i nie w jakiś konkretnych momentach wyświetla mi się CHECK ENGINE :duh:

Z tego co wiem nie ma w Gorzowie jakiegoś konkretnego speca, a już napewno nie takiego do którego miałbym zaufanie.

Błędy odczytane z Carly Form BMW:

002B70 - variable intake system control

0029CC - Misfire, several cylinders

0029CD - Misfiring, Cylinder 1

002A84 - inlet VAnoS 2

002F08 - intake air temperature sensor signal

Problem występuje różnie raz co 100 KM, raz co 500, a rzadziej 50 - wchodzi w tryb awaryjny jak zwolnię do 0 to się wyłącza silnik, po chwilowym kręceniu silnikiem (jakieś 5 może więcej obrotów wałem) samochód odpala błąd znika i jedzie jak wcześniej bez Checka ale z błędami w kompie.

Leciutko nierówna praca na wolnych obrotach około 700/min moim zdaniem,

Opóźniona reakcja na gaz - tak jakby się przycinało przy podnoszeniu obrotów na wolnych,

Opierdala 25 czy się stoi czy się leży - ale to pewnie wina nogi hehe

Przejechanie ponad 300k, katy wycięte - tak już kupione.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kazdy z powyzszych bledow bedzie powodowal "checka" wiec nie wiem czego od forum oczekujesz?
Opublikowano

Oczekuje podpowiedzi i gdzie szukać problemu - przecież nie piszę tu po to by się wyżalić.

Dodam, że elektrozawory sterujące valvetronic zostały wymienione i nie przyniosło to pożądanego skutku.

Opublikowano

002B70 - variable intake system contro

poszukałbyś w Google to byś znalazł że trzeba sprawdzić zawór Disa - sterowanie dolotem powietrza