Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni,

Szukałem, natomiast nie znalazłem odpowiedzi w istniejących wątkach.

Mam w E90 mokrą wykładzinę od strony kierowcy.

Zobaczyłem to dopiero wczoraj podjeżdżając na myjnie i wyjmując gumowy dywanik. Mokro było od dołu podstopnicy do końca obniżenia podłogi. Jest to woda - brak zapachu, nie jest tłuste.

Dzisiaj sprawdzałem drożność odpływu w kratkach pod maską i woda normalnie spływa za nadkolem na ziemię. Szyba czołowa oryginalna. Lałem wodę na drzwi i przez drzwi do środka raczej nie przecieka, nic nie zauważyłem.

Rozebrałem listwę przy progu, obudowę pod kierownicą i tą obudowę gdzie jest uchwyt do otwierania maski i złącze OBD. Zdejmując podstopnice niestety połamałem jej 3 zaczepy.

Uniosłem wykładzinę podłogi i kałuży nie bylo, ale gąbka jest nasiąknięta.

Skąd może lecieć woda? Jak osuszyć tą gąbkę bez wybebeszania połowy auta?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To naprawdę niesamowite że nie znalazłeś odpowiedzi biorąc pod uwagę że jest to problem sięgający czasów E36. :D Odkleiło się uszczelnienie boczka drzwi.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Mistrzu, znalazłem teorię z drzwiami natomiast i napisałem że lejąc wodę nic nie zauważyłem. Jak mam tą wodę lać na drzwi żeby wiedzieć czy to to/ nie to na 100% poza tym czy nie powinno się to w przypadku drzwi lać na gumowy dywanik?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij boczek i zobacz czy nie ma sladow wody. Tam się ten butyl z racji wieku odkleja. Nie ma teorii jak lać. Czasami ma znaczenie czy stoisz ba krawężniku. Wystarczy niewielka nieszczelność i woda idzie do środka.
Opublikowano

Oczywiście sprawdzę boczek w najbliższych dniach.

A czy jest jeszcze opcja żeby gdzieś przez ścianę grodziową ta woda leciała?

No i jak osuszyć w miarę skutecznie tę gąbkę? Pozostaje czekać na upały? :cry:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Był jeszcze przypadek że leciało przez gródź przez peszle ale to wynikało raczej z bałaganu na podszybiu.
3A0jS9b.png