Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Model: e91

Silnik : m47n2 163 hp dpf

Rok : 2006

Witam chciałbym zapytać jak wygląda wymiana filtra paliwa. Nie chodzi mi o to jak go wymienić tylko o to czy trzeba coś odpowietrzac. Raz byłem na wymianie w punkcie wymiany olei filtrów itp to założył nowy i już odpaliłem auto bez żadnego włączania zapłonu i tyle. Drugim razem byłem u speca co tylko zajmuje się bmw i on podłączal komputer żeby paliwo przepompowalo się do filtra i mówił że jak tak się nie robi to może coś tam się popsuć. Jak to robić? Czy jak włączę zapłon kilka razy to paliwo się przepompuje.?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żeby zrobić zgodnie ze sztuką to należy przepompować paliwo, włączanie zapłonu w tych samochodach nie pomaga bo pompka włączy się na chwilę lub wcale. Chodzi o odpowietrzenie układu, pompa paliwa jest smarowana paliwem i chodzenie "na sucho" może ją uszkodzić. No ale udaje się też bez...
3A0jS9b.png
Opublikowano

Również wymieniłem bez odpowietrzania, w pierwszym momencie chwilkę dłużej kręciła ale to dosłownie chwilkę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk