Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema jako ze nie znalazlem do tej pory rozwiazania na moj problem zwracam sie do Was z prosba o pomocna dlon, Pacjent to E34 m50b20 z 93 roku sedan, problem wyglada nastepujaco- jadac bunia jak zawsze najpierw poczulem ze pedal gazu nie reaguje, obroty spadly na zero i swieci abs wiec zjechalem na bok i probowalem ja odpalic niestety nic z tego kreci kreci ale nic z tego wszystkie kontrolki gasna procz abs, po przeszukaniu forum podmienilem akumulator sprawdzilem bezpieczniki i dalej to samo jedynie raz jak ruszylem klemami zapalila dojechalem do domu i centralnie pod domem zgasla i Tak stoi Od tamtej pory, prosze jak ktos z Was mial podobna sytuacje niech sie wypowie bo ja juz nie wiem co robic, pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kontrolka ABS lubi się zapalić gdy nie ma ładowania. Nie zapaliła ci się kontrolka ładowania? Sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki? Odczytałeś błędy z silnika i sterownika abs?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Witaj. Może brak masy. Sprawdź czy przewód elektryczny masowy od listwy wtryskowej się nie urwał. Wychodzi on z listwy wtryskowej od jej dołu a przykręcony jest do śruby obudowy kół zębatych wałków rozrządu, blisko wiatraka wentylatora chłodnicy, a dokładnie spod plastikowej osłony prowadzącej przewód od czujnika położenia wału, blisko termostatu.