Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Moja 5tkę zaczęło coś trapić ze strony elektroniki.

Zaczęło się od tego, że na zgaszonym silniku, na zapłonie i zostawieniu włączonych świateł (defacto rzadziej), a szczególnie po przełączeniu na postojówki lub po prostu między trybami zaczyna migać całe oświetlenie kokpitu. Licznik, kierownica, klimatronic, lampki w drzwiach. Na zewnątrz wszystko okej, czasem mrugają ledy z przodu i podświetlenie tablicy ale tak było odkąd ją mam, a problem z oświetleniem wnętrza pojawił się niedawno.

Dzisiaj okazało się, że zaczęło mrugać również na zapalonym silniku, a wcześniej tego nie było. Po włączeniu świateł awaryjnych lub w miarę zwiększania nadmuchu problem się nasila. Obecnie licznik przestał się podświetlać na zapłonie, a świeci się jedynie przy odpalonym aucie - reszta bez zmian. W czasie jazdy zauwazyłem, że na obrotach dużo mniejsze jest to miganie ale też nie wiem czy to reguła, bo rownie dobrze na postoju też raz często, a raz prawie w ogóle nie mryga.

Przed wymianą akumulatora działy się takie rzeczy, po bez zmian. Badany pobór prądu, ładowanie, napięcie i wszystko ok.

Regulator napięcia i alternator byłyby winowajcami jeżeli problem działby się na odpalonym silniku?

Gdzie jeszcze szukać problemu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie napięcie ma ten nowy akumulator? Do ilu spada podczas rozruchu? Na pewno nie ma skoków napięcia podczas jazdy? Jeździłeś z uruchomionym testem 9.0 w ukrytym menu? Dopisz 525i do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Pordzewiał metal przy masach i nie łączy tak dobrze, szybciutko jak poprzednik posprawdzać masy. Pozdr