Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam BMW E60 535i 2008r. Skrzynia to oczywiście ZF6HP19 z maksymalnym momentem przenoszonym 400Nm. Samochód ma już 400Nm więc więcej nie wyciśnie ten automat. Pytanie jest więc jakie mam opcje by zwiększyć maksymalny przenoszony moment? Sprzęgło kewlarowe czy czeka mnie wymiana skrzyni? Celuję w ok. 400 koni więc moment podskoczy do ok 450 lub więcej jak sądzę. Dodam, że skrzynia jest zdrowa i świeżo po serwisie olejowym.
Opublikowano
Niestety zacznie się ślizgać i padnie sprzęgło szybciutko. Zależy mi na tym by zwiększyć maksymalny przenoszony moment.
Opublikowano

Dziwny człowiek z Ciebie.

550nm nic jej nie zrobi. 600nm pokaże jak dobrą masz skrzynie, jak będzie uślizg to masz szrota ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Co wy chcecie od chłopa, naczytał się bzdur i takie są tego efekty ;) Nie spotkałem się chyba jeszcze zeby ktoś się zbytnio przejmował automatami ZF'a przy podnoszeniu mocy