Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na tylniej półce (E36 sedan) mam oto dwa takie kolosy PYLE PLG83 Moc 200W RMS/400W max, 20 cm średnicy. Obecnie gra to tylko pod radiem, ale wiadomo ze radyjko nie daje sobie rady z nimi, więc postanowiłem kupić mocny wzmacniacz który by wyrwał je ze snu. Sam nie wiem czy kupić coś taniego czy coś lepszego, dużo jest tego na allego. Szkoda mi trochę kasy, ale jeśli przekonacie mnie że warto aby to ładnie grało to dożuce pare stówek. W oko wpadł mi wzmak z allegro

Wzmacniacz samochodowy MOS-FET 900W 4-kanały 156 zł

Opublikowano
Witam

Na tylniej półce (E36 sedan) mam oto dwa takie kolosy PYLE PLG83 Moc 200W RMS/400W max, 20 cm średnicy. Obecnie gra to tylko pod radiem, ale wiadomo ze radyjko nie daje sobie rady z nimi, więc postanowiłem kupić mocny wzmacniacz który by wyrwał je ze snu. Sam nie wiem czy kupić coś taniego czy coś lepszego, dużo jest tego na allego. Szkoda mi trochę kasy, ale jeśli przekonacie mnie że warto aby to ładnie grało to dożuce pare stówek. W oko wpadł mi wzmak z allegro

Wzmacniacz samochodowy MOS-FET 900W 4-kanały 156 zł

radio ma pewnie 4*17W RMS

hehe 900W za 156 zł pewnie first albo boschmann

zeby kupic cos mozliwego to 300 zł min oczywiscie im wiecej tym lepiej mozesz kupic 4 kanałowke to styknie Ci jeszcze na przod

Opublikowano

Kup sobie amerykańskiego Crunch np. http://www.allegro.pl/item127174018_crunch_300watt_wzmacniacz_samochodowy_zobacz_.html lub może trochę nowszy model http://www.allegro.pl/item128104063_amerykanski_crunch_v_3004.html

Osobiście mam ten starszy i właśnie jego polecam. Bogactwo płynnej regulacji dźwięku, wspaniałe brzmienie i co najważniejsze stara amerykańska szkoła :D Ten nowszy to bardziej europejczyk niż amerykanin, jednak swoje powinien zagrać :8)

4x75 W rms to Ci w zupełoności wystarczy na pociągnięcie przedniego i tylniego systemu. jak planujesz zasilić tylko tył to oczywiście masz możliwość mostkowania i wtedy masz 2x150 W rms. Rozkręcając poważnie wzmak możesz mieć spore problemy, by utrzymać membrany głośników PYLE na swoich fabrycznych miejscach :twisted:

Mi 2 zmostkowane kanały ciągną suba Rockforda 200 rms i jest narawde głośno :!:

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano

dziś kupiłem Magnat Classic 360 4-kanałowy.

po zmostkowaniu mam nadzieje ze moje pyle się obudzą, macie jakieś doświadczenia z tym wzmakiem??

Opublikowano
Doświadczenia jakie mam dotyczące wzmaka Magnat 360 nie są zbyt dobre. Montowałem kilka takich wzmacniaczy i szczerze przyznam, że sa kiepskie. Jakiś rok temu wymieniłem taki wzmacniacz na Crunch`a POWER ONE i w końcu cały system zacząl grać o niebo lepiej. Tak jak pisałem w poprzednim poście posiada wiele ustawień i płynność regulacji. W Magnacie nie ma takich możliwości jak w Crunch`u. Jednak wyboru już dokonałś i przynajmniej na jakiś czas jest po sprawie. Podłącz i zobacz jak to gra, może akutar będziesz zadowolony ja nie byłem :8)
Będziesz Musiał Wyprzedzać
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja wiem czy gra kiepsko, już go podłączyłem i gra nieźle, jak dla mnie wystarczy, w końcu usłyszałem co te głośniki potrafią, ja jestem zadowolony, po zmostkowaniu kanałów jest super.
Opublikowano
powiem tak magnat jest magnat jest dosyc dobry ale w glosnikach basowych co chodzi o tube ale koncowka mocy jest kiebska zainteresuj sie czy ktos jedzi na litwe i tak mozna kupic tanie ale dobre koncowki mocy .obecnie mam walconic czy jakos tak pisze sie to jest zajebista firma i potezna moc na mostku.chociaz ta firma pyle nie jest zbyt ciekawa co chodzi o glosniki rowniez !!
Opublikowano
powiem tak magnat jest magnat jest dosyc dobry ale w glosnikach basowych co chodzi o tube ale koncowka mocy jest kiebska zainteresuj sie czy ktos jedzi na litwe i tak mozna kupic tanie ale dobre koncowki mocy .obecnie mam walconic czy jakos tak pisze sie to jest [bAD] firma i potezna moc na mostku.chociaz ta firma pyle nie jest zbyt ciekawa co chodzi o glosniki rowniez !!

Mowisz ze Pyle nie jest zbyt ciekawe, a reklamujesz Weconic (tak mi sie zdaje). Cos chyba nie tak. Pyle ma o wiele lepsza renome, choc jest cale mnostwo lepszych producentow. Magnat niestety nie za dobry wybor - typowa budzetowka i to raczej z tych slabszych.