Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcialbym troche zmodernizowac naglosnienie w swoim aucie. Posiadam, jak juz w temacie zaznaczylem, 523i kombi. Szukalem na forum troche informacji.. ale to co znalazlem tyczylo sie sedanow. Wiem juz, ze na przod w dzwiach wmontowac nalezy 13stki.. pytanie co z tylem? U mnie z tylu glosniki sa w suficie. Moze doradzicie mi co tam mozna zmienic, zeby ogolnie efekt byl lepszy? Nie chce inwestowac nieawiadomo jakiej kasy.. ale z tysiac zlotych moge na to przeznaczyc.

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam,

Radykalną poprawę może dać tylko ograniczenie własności praktycznych auta za rzecz głośnika basowego w komorze (tuba, skrzynia) umocowanego gdzieś w bagażniku.

Ewentulanym kompromisem jest oryginalny "HiFi System" - mały subwoofer w plastikowej obudowie umieszczony jest wtedy w prawym "boczku", wzmacniacz w lewym - ale efekt nie powala niestety na kolana w dziedzinie dynamiki basu - gra dość podobnie jak sedan ze std naglośnieniem.

Pozdrawiam

PS Jeżeli "Pomorze" jest dostatecznie blisko Gdyni to możesz sobie posłuchać u mnie :)

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano

Pomorze - w sensie Kolobrzeg ;-) Do Gdyni mam jakies 200km na wschod.

A co z wymiana wszystkich glosnikow? Nie poprawi to za wiele?

Co do montowania tuby.. to wolalbym sobie miejsca nie ograniczac w bagazniku. Czesto musze troche wiekszych rzeczy przetransportowac z miejsca na miejsce i moglo by to byc troszke uciazliwe z tuba w bagazniku ;-)

• 4 lata później...
Opublikowano

WITAM. PODŁĄCZE SIĘ POD TEMAT Z TAKIM PYTANIEM

jakiej wielkości są głośniki w podsufitce???? i jak je wymontować? chcem je wymienić bo trzeszczą bardziej niż grają :? niechcem uszkodzić osłon bo niewiem jak sa one zamontowane? może ktoś już to przerabiał i podzieli się informacjami na ten temat