Skocz do zawartości

BMW Compact - swap z 1.8 tds na 2.5 tds?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy wiele trzeba wymieniac by zamiast 1.8 tds wrzucic do compacta silnik o poj.2.5 tds?trzeba wymieniac skrzynie,wal,dyfer????
:arrow: siemka wiesz pomysł dobry ale roboty kupa np; waga silnika jest cieszy od obecnego co zatym idzie poduszki amortyzatory i zawieszenie troszke inne jak i cała reszta wał i dyfer moze zostac bedzie ci lepiej przyspieszał ale v-max sie wiele nie zmieni wrecz moze sie pomniejszyc ... takie mam zdanie
Opublikowano
na bmke compact 1.8 wasciwie starczy bo go zchipowalem i na hamowni wyszlo 122 konie wiec doszlo 32 no i moment jest 246 Nm wiec tez niezly.ale mam juz 250 przebiegu i co prawda sprezanie jest dobre i oleju nie bierze to chce wymienic na wiekszego dieselka.myslalem o 530d z e39 ale wtedy to musze juz calosc wymienic z dyfrem i walem a to mi sie juz nie oplaci choc mialem taki silnik u wuja w garaz do sprzedania.....chcialbym zalozyc 2,5 tds ale ten z plastikowym kolktorem po 1996 roku....troszke go zchipowac i bedzie prawie 200 koni a taki dieselek w compakcie to bylaby rakieta...
Opublikowano
Nie wiem czy jak zchipujesz 2,5 tds na 200 koni jesli to w ogóle zdrowe i mozliwe to czy pojezdzisz dlugo takim tds-em? Ktoś z forum chipował 2,5 tds-a i wyszło mu jakieś 170 koni nie pamietam obortu, ale te 20 kocyków w przód to jest jeszcze rozsądnie ale zeby od razu 200. Tds a dobrego pozatym trudno kupić miały i mają różną opinie, sam kiedyś myślałem o tdsie, ale jakos diesel nie bardzo mi pasuje, czekam az wyczekam więskza kase moze cos wpadnie ale sadze zeby diesel. To taka uwaga :wink: odnosnie chipowania po co chcesz zmieniac skoro obecnie masz calkiem jak mowisz niezly silnik i do tego zawirusowany wiec jak mowisz przyspieszenie ma niezłe.
Opublikowano
mam to auto po bracie i tylkoz tego powodu.ma fajne wyposazenie:grzane skory,telefon,audio z dvd,navi,klime itd itd.....zal bylo go oddawac komu innemu i mam go ja.jezdzi teraz mniej wiecej jak cos pomiedzy 1.6 i 1.8 czyli nie jest zle ale chce cos wiecej...
Opublikowano
na bmke compact 1.8 wasciwie starczy bo go zchipowalem i na hamowni wyszlo 122 konie wiec doszlo 32 no i moment jest 246 Nm wiec tez niezly.ale mam juz 250 przebiegu i co prawda sprezanie jest dobre i oleju nie bierze to chce wymienic na wiekszego dieselka.myslalem o 530d z e39 ale wtedy to musze juz calosc wymienic z dyfrem i walem a to mi sie juz nie oplaci choc mialem taki silnik u wuja w garaz do sprzedania.....chcialbym zalozyc 2,5 tds ale ten z plastikowym kolktorem po 1996 roku....troszke go zchipowac i bedzie prawie 200 koni a taki dieselek w compakcie to bylaby rakieta...

gdzie i za ile robiłeś chipa?? jak różnica w osiągach??

Opublikowano
chipa kupile w necie i dostalem gwarancje zwrotu w razie braku takich osiagow....jest to gotowy soft ale zalecany do aut z mniejszym przebiegiem....450zl + hamownia razem 550.producent chipa daje 120km i 24Nm a mnie wyszlo wiecej....