Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem nowej czwórki GranCoupe. :)

Po długich poszukiwaniach i wspinaniu się po drabince marek (zacząłem od Toyoty Corolii, przez Skodę Superb, VW Arteona, Audi A5) w końcu zdecydowałem się na GranCoupe. :)

Od razu uprzedzę niektóre komentarze - mój budżet w ogóle nie był w okolicy cenników BMW. Celowałem w Superba czy Arteona więc to, że w ogóle kupiłem nową czwórkę uznaję za wielki sukces. Dotychczas jeździłem Priusem a potem Corollą (1.4D 90 KM) więc dla mnie jest to ogromny skok.

Ogólnie rzecz biorąc - w listopadzie zwolniło się miejsce produkcyjne i zamiast kupować auto "ze stocku" (w przypadku pozostałych marek), mogłem sam stworzyć konfigurację. To mnie przekonało do zwiększenia budżetu jeszcze bardziej i "szarpnięcie" się na BMW. Co więcej, przez lakier BMW Individual, data produkcji przesunęła się na styczeń 2020 więc przez przypadek kupiłem auto z wyprzedaży rocznika i solidnym rabatem z datą produkcji 2020. :)

Krótka specka:

F36 - 420i (184 KM)

Automat (sportowy, z łopatkami)

Wersja Advantage

Kolor Tanzanite Blue (coś na czym mi najbardziej zależało)

Pakiet First Class i Business Class (kamera cofania, elektryczne fotele, podparcie lędźwi, ogrzewanie foteli itd.)

Pakiet ConnectedDrive (rozszerzona nawigacja, elektryczne zegary, ładowanie bezprzewodowe itd.)

Full Ledy (nie adaptacyjne :( )

Kierownica z M Sport

Dodatkowe oświetlenie wnętrza

Brak oznaczeń z tyłu

Felgi V-Spoke 17''

Standardowa szmata :)

Szału może nie robi ale jak mówię - dla mnie sukcesem jest, że w ogóle kupiłem BMW a nie Toyotę. :) Niezwykle się też napaliłem na kolor Tanzanite Blue który wygląda niesamowicie!

Od razu wymieniłem przednie osłony na czarne (z M Performance). Docelowo co się będzie dało, wymienię na czarne lub karbonowe elementy (lusterka, spojler). Na lato celuję też w felgi 18'' 405M (czarne, kute) lub inne czarne 19''. Do tego w odległej przyszłości dojdzie skóra w środku.

Zdjęcia jeszcze dorzucę jak będzie więcej słońca. Póki co tylko kilka z salonu:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Opublikowano

Standardowa szmata

:lol: Tak było napisane w specyfikacji BMW? :mrgreen:

Ładny samochód, piękny kolorek.

Ostatnio modowalem X4 nowe fotele itp, więc tutaj też pewnie zarzucisz ;)

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano

Nie było ale strasznie podoba mi się to określenie i nie mogłem się oprzeć. :D

Kolor przepiękny. Trochę szkoda, że w takie dni jak dziś wygląda jak zwykły granat ale przy świetle jest cudowny.

Miałbym za to pytanie - co warto teraz z takim autem "zrobić"? Słyszałem o powłoce ceramicznej lub folii ochronnej. Możecie polecić "zabiegi" które warto teraz na takim aucie wykonać?

Opublikowano

Widziałem ten kolor na żywo i wygląda niesamowicie. :cool2:

Wstaw więcej zdjęć i koniecznie zdjęcia środka plus ewentualnie kompletne wyposażenie.

Do takiego auta należy zrobić konkretną galerię :wink:

Szerokości, przyczepności i przyjemności z pokonywania km :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pomimo, ze nie m M pakietu, świetnie wygląda. Felga koniecznie jednak 19".

Parę dodatków M performance, podobnie jak nerki, też fajnie poprawią auto.

Gratulacje!

Benzyna zamiast krwi...