Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, czy jest ktoś mi w stanie wytłumaczyć roznice która występuje na pokrywie silnika. Mianowicie mam na myśli to ze można spotkać BMW F10 163KM z oznaczeniem na pokrywie silnika Twin Power Turbo, a można też znaleźć 163KM z pokrywa silnika bez żadnych napisów. Czy jest to tylko pić na wodę czy jest jakaś różnica w silniku? Dzięki za info.Hei.
Opublikowano
Nie. Mowa o 2.0Diesel 2012 rok. Mam właśnie taki egzemplarz na stanie i się zastanawiam czemu ta pokrywa jest na silniku a nie zwykla bez napisów. Widziałem też w paru innych że samochód ma 163konie a pokrywa od Twin Power Turbo
Opublikowano
Cześć, czy jest ktoś mi w stanie wytłumaczyć roznice która występuje na pokrywie silnika. Mianowicie mam na myśli to ze można spotkać BMW F10 163KM z oznaczeniem na pokrywie silnika Twin Power Turbo, a można też znaleźć 163KM z pokrywa silnika bez żadnych napisów. Czy jest to tylko pić na wodę czy jest jakaś różnica w silniku? Dzięki za info.Hei.[/quote

Po pierwsze to mylisz disel z benzyną - jesli chodzi o pokrywę silnika.

Po drugie to w F10 nie ma 20d z 163ps - były w E60 który sam miałem .

Zobacz wiki zjedz na dół na tabelę - masz wykaz silników.

https://de.m.wikipedia.org/wiki/BMW_F10

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napis TwinPower Turbo pojawił się później - nie na początku produkcji. Dlatego jedne auta go mają, inne nie.

Druga sprawa to czytanie ze zrozumieniem. TwinPower Turbo a nie TwinTurbo Power. Nie oznacza to dwóch turbin.

To ile auto ma KM nie ma znaczenia.

163km to okrojona wersja 184KM na rynek np. Belgijski. Bedzie wpis w wyposazeniu 843A - Power Reduction. Ale fizycznie to jest to samo co 184KM

Wersja 190KM nie była już tak krojona bo pojawiło się 518d - 150KM, ktore było krojone do 136/143KM.

Lifting nie ma tu nic do rzeczy. Pokrywa prawdopodobnie pojawiła się w lipcu 2012

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i tu się mylisz. Była wersja lci b47, która miała na rynek belgijski 163 km 400 Nm.
Krzysztof
Opublikowano
No i tu się mylisz. Była wersja lci b47, która miała na rynek belgijski 163 km 400 Nm.

Lci - b47 ? I 163 -- hmmmmmm no way

Rynek belgian Hmmm :::)))) a ja nie wiem,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam takie auto wiec wiem o czy pisze. Jeżeli nie wiecie to nie piszcie bzdur.
Krzysztof