Skocz do zawartości

moje autko mnie załamalo - grzeje się po wymianie wisko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj siadła wiskoza w mojej e30 318 m40 i przez to zagotowała się woda ale nie na maxa i zaraz pojechałem do sklepu kupiłem nową wiskoze ale jest problem bo jak mam mniej niż 2000obr to się gżeje silnikj i temp skacze na max a jak jade z prędkością większą niż 3000obr to się chłodzi i wskazuwka temperatury spada co mam robić wymienić uszczelke pod głowicą i robić planowaniew jej czy coś innego pomóżcie

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
Miałem podobnie w E36 M40. wystarczyło w moim przypadku porządne odpowietrzenie układu chłodzenia i jest ok. Popatrz dobrze na forum jak sie odpowietrza układ i do dzieła.
Opublikowano

Wszystkim serdecznie dziękuje za dobre rady

Wziolem wymieniłem uszczelke pod głowicą splanowałem ją i pompa byłe dobra termoistat też nowy a na dodatek znalazłem na forum opis jak wyczyścić wiskoze i dziala jak nowa oraz odpowiedszyłem układ i autko chodzi ja nowe

JEszce raz dziękuje za dobre rady ziomki i narazie polecam się wrazie problemu takiego jak miałem :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: