Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Ekipe ;) Czas na nowy etap, Po projekcie e36 cabrio kilku e46, 545i i 550i przyszedł czas na e93 - amerykanke z Los Angeles ;)

Wczoraj przyjechała :8) :mrgreen: , jako, że mam ostry odpał nt. modów i dbania o samochody spodziewać się można sporo, ale ze smaczkiem :P :mrgreen:

Trochę o aucie: Przypłynęła z USA, kupiona lekko puknięta tyłem i przodem. Niżej kilka zdjęć i rozkodowany vin dla ciekawskich ;)

3 właścicieli serwis do 70tys. mil. Ogólny carfax bardzo ładny, żadnych wcześniejszych szkód.

Aktualnie samochód u lakiernika i mechanika. Chłopaki mają zobaczyć ogólne co z nią jest, co do wymiany i dać znać, osobiście nawet jej jeszcze dokładnie nie oglądałem ;)

Czarna, cabrio, xenon, klima, podgrzewane fotele, łopatki . To było moim celem, wszystko spełnione :) dalej będę modził sam. :norty: Jedynie, żałuję, że nie trafiła się z Logic 7 bo to poezja w bmw.

Plany na najbliższy czas:

1. Maska

2. Zderzak - widzi mi się m2 look - ale coś go nie mogę znaleźć / sugestie linki mile widziane ;)

3. Lampy przód

4. Naprawić klapę

5. Tylni zderzak - narazie ori 335i

6. Mechanika - narazie doprowadzić ją do stanu fabrycznego idealnego

7. Komputer podpiąć, przerobć na europe + aktualizacja softu komputerów , skrzyni i innych

8. Wyprać, wypolerować

Jako, że N54 w moich rękach dopiero poznaję chętnie wysłucham opinii na temat oleju, jaki? Oraz oleju w skrzyni czy wymieniacie, co ile i czy w ogóle. Wiem, temat rzeka ale, Ci którzy użytkują 335i fajnie by było gdyby dali znać na temat serwisu na co zwrócić szczególną uwagę. Dzięki :wink:

Pozdrowionka i do zobaczenia.

16a74686a9a7df40med.jpg

9edf0a572f584f71med.jpg

89c9fb1c73a5ea73med.jpg

e029cf03b3186eaamed.jpg

086f1f36c6d58752med.jpg

effe1bf2f038f708med.jpg

838f756613111b14med.jpg

Opublikowano

nie zakładaj żadnego m2 looka i chińskich lamp jeśli reszt auta zostanie seryjna... a nawet jeśli nie to też nie zakładaj :lol:

dołóż mpakiet, shadowline, dobre koło i będzie inne auto :cool2:

co do serwisu i dbania to zajrzyj w mój podpis, masz wszystko opisane na pierwszej stronie, jaki olej itp

Opublikowano
Dzięki ;) Z gustami się nie dyskutuje jak to się mówi ;) Olej lejesz 0w40? tosz to woda! :) Nie wiem czy to do końca odpowiedni olej do tego silnika :) Chętnie bym poczytał więcej o tym, ciężko znaleźć coś nt. tego motoru i oleju. Myślałem o Motul 8100 X power 10W60.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z gustami masz rację, ze się nie dyskutuje, więc czekamy na efekty.

Aczkolwiek, masz idealną stłuczkę, aby zamontować zderzaki M pakiet i całą resztę. Do M pakietu też znajdą się ciekawe dodatki.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Dzięki ;) Z gustami się nie dyskutuje jak to się mówi ;) Olej lejesz 0w40? tosz to woda! :) Nie wiem czy to do końca odpowiedni olej do tego silnika :) Chętnie bym poczytał więcej o tym, ciężko znaleźć coś nt. tego motoru i oleju. Myślałem o Motul 8100 X power 10W60.

taki leje bo jest jak najbardziej odpowiedni olej do tego silnika i użytkowania go w normalnych warunkach, także zimą a nie na track day'e i wymianę co 2-3 tys km

nie tylko ja jeżdżę na takim oleju w n54, doskonale się sprawdza w jego temperaturach pracy i silnik pracuje bradzo równo i cicho

GTR, AMG czy porsche nie może się mylić :)

Opublikowano
A co mówi instrukcja ? :) Próbuję gdzieś znaleźć w necie, ale ciężko coś :/ Może ktoś ma w PL? Zauważyłem też na zdjęciu u Ciebie dodatek do paliwa millers eco max -ale jest napisane, że to środek do diesla ;) lejesz to do benzyny ?