Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM WSZYSTKICH, MÓJ PROBLEM POLEGA NA TYM ZE MAM Z TYŁU W BAGAŻNIKU PO LEWEJ I PRAWEJ STRONIE ZA NADKOLEM WODĘ?WODA WYGLADA NA CZYSTĄ, STOI TAM I RACZEJ NIGDZIE NIE ODPŁYWA?! NIE MAM POJĘCIA KTÓRĘDY ONA SIĘ TAM DOSTAJE??? STOI TAM I ZACZYNA SMIERDZIEC WILGOCIĄ:( PROSZĘ O JAKIEŚ PORADY GDZIE I CO MAM ZROBIC ŻEBY SIĘ TEGO PROBLEMU POZBYĆ. Z GÓRY DZIĘKUJE
Opublikowano
A masz szyberdach? Pewnie zapchane są przewody odprowadzajace wodę z szyberdachu przez nieszczęsne "smoczki" na końcu tych przewodów.
Opublikowano (edytowane)
Witam, Nie mam szyberdachu.

Ja w X3 F25 też nie mam szyberdachu a mimo to miałem wodę z boku bagażnika.Zależw w którą stronę auto było nachylone to z tej strony byla woda.I ni cholery nie moglem dojsc gdzie to leci.Już myślałem że gdzieś z pod mocowania religów leci.Ale któregoś dnia otworzyłem bagażnik odchyliłem podsufitke i zacząłem lać wodę.Okazało sie że leci spod osłony anteny.Płetwa rekina na dachu to jest tylko osłona na antenę.Antena jest pod spodem.Ta osłona jest przyklejana jakby na klej do szyb.Trzeba ją wyciąć na około nożykiem i przykleić na nowo klejem do szyb,bo gdzieś zrobiła sie nieszczelność.Ja tak zrobiłem i mam spokój od pół roku.Poniżej filmik jak to zrobić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Stolar79
Opublikowano

Oryginalnie płetwa rekina przyklejona jest na dwustronną taśmę piankową.

Ktoś musiał wcześniej odklejać płetwę, np. do naprawy czujnika centralnego zamka i niechlujnie to przykleił klejem.

Ja próbowałem znaleźć taką taśmę, uszczelkę, ale nie znalazłem i u siebie też przykleiłem płetwę na klej do szyb.

Opublikowano

Moze w e83 jest na pianka,nie wiem,ale wydaje mi się,że po pierwsze pianka dużo szybciej by sie poddała i puszczała wodę,a nie dopiero teraz w aucie z2004 roku.A po drugie z łatwością można by było ją wyciąć a nie się męcząc tak jak na tym filmiku.Poza tym u mnie w f25 było tak przyklejone jak fabrycznie,równiutka linia kleju dookoła,jak od linijki.Nie,że kleks zrobiony z kleju

Opublikowano

Wycinałem płetwę w mojej starej 2004 i poliftowej 2009rok i w obu jest pianka.

Ten dział dotyczy E83, więc o tym modelu piszemy.

Poza tym, wydaje mi się, że gdyby uszczelka płetwy rekina puszczała, widać byłoby na podsufitce plamę.

Opublikowano

Pewnie przytkane odpływy.Trzeba z tyłu lekko odchylić podsufitke,wyjąć węże z odpływów i je wyczyścić z syfu

Opublikowano
Panowie dzięki za wskazówki, sprawdzę płetwę może faktycznie gdzieś tam przedostaje się woda choć tapicerka sucha?! Będę walczył dalej aż znajdę. Dziękuje Pozdrawiam wszystkich.
Opublikowano
Hej, z jednej strony prawie ogarnięty prawie bo ciagle gdzieś się tam zbiera delikatnie( lewa strona z tylu-bagażnik :mad2: )prawa strona nadal coś tam za mokro jest, cięższy dostęp tam nam to i nie mogę zabardzo sprawdzić do końca ale jest mokro niestety nie mam tego gdzie zrobić bo garażu nie mam a leje to nawet nie zabieram się za to, a nawet jak bym chciał to wracam późno i jest już ciemnonajlepsze jest to ze znalazłem tez przeciek z prawych drzwi pasażera leje się na podłogę niestety ale ta kwiestia to prosta do ogarnięcia ( pasta uszczelniająca już jest ) tylko ładnej pogody i wolnego dnia potrzebuje żeby to zrobić. :mad2:
Opublikowano
Hej, z jednej strony prawie ogarnięty prawie bo ciagle gdzieś się tam zbiera delikatnie( lewa strona z tylu-bagażnik :mad2: )prawa strona nadal coś tam za mokro jest, cięższy dostęp tam nam to i nie mogę zabardzo sprawdzić do końca ale jest mokro niestety nie mam tego gdzie zrobić bo garażu nie mam a leje to nawet nie zabieram się za to, a nawet jak bym chciał to wracam późno i jest już ciemnonajlepsze jest to ze znalazłem tez przeciek z prawych drzwi pasażera leje się na podłogę niestety ale ta kwiestia to prosta do ogarnięcia ( pasta uszczelniająca już jest ) tylko ładnej pogody i wolnego dnia potrzebuje żeby to zrobić. :mad2:

cbf3d3e467b4c31f419d6b578d7fa46e.jpg707f960652d727efb381fd35a704b410.jpg7fc81e2ad3375e3aeb52adf3168a4cc2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

cbf3d3e467b4c31f419d6b578d7fa46e.jpg707f960652d727efb381fd35a704b410.jpg7fc81e2ad3375e3aeb52adf3168a4cc2.jpg

Pierwsze zdjęcie podłoga pasażera, drugie i trzecie boczki bagażnika

Opublikowano

cbf3d3e467b4c31f419d6b578d7fa46e.jpg707f960652d727efb381fd35a704b410.jpg

Pierwsze zdjęcie podłoga pasażera, drugie i trzecie boczki bagażnika