Skocz do zawartości

316. Gdzie są czujniki poduszek powietrznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 316i E36 97r, 4 poduszki powietrzne. Jadąc sam (bez pasażera), przywaliłem przednim kołem w krawężnik tak że wystrzeliła mi poduszka drzwi pasażera. Dodam że jestem tymbardziej zaskoczony bo świecił mi błąd airbeg, odczyt z komputera jak dobrze pamietam tasma kierownicy i napinacz pasów kierowcy.

Teraz moje pytanie - co musze wymienić żeby przywrocic system do porządku? Napewno poducha z drzwi pasażera, tasma kierownicy i napinacz pasow kierowcy, ale czy coś jeszcze?

Ile jest sensorów poduszek w wersji z 4 poduszkami?

Na necie znalazłem tylko coś o sensorze pod tylna kanapach w nowszych wersjch, i dwoma puszkami przy kielichach w starszych wersjach. A gdzie sąsensory z bocznych poduszek?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Opublikowano

Wydaje mi się że nie ma innych sensorów, ale mogę się mylić. Ten sensor też musisz wymienić albo dać do regeneracji, bo wiem że też robią specjaliści.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Wydaje mi się że nie ma innych sensorów, ale mogę się mylić. Ten sensor też musisz wymienić albo dać do regeneracji, bo wiem że też robią specjaliści.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Rozumiem ze chodzi o ten sensor pod kanapa?

Opublikowano

Dziękuje za informacje.

Poza kolegą nikt nic nie wie na ten temat? Spodziewałem się że wersja z 4 poduchami to troche rarytas, ale nie sądziłem że nikt nic o tym nie wie. Pozdrawiam, gdyby się znalał ktoś, kto ma temat w małym palcu to prosze o podpowiedź :)