Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Drżenei pojawia sie tylko w przedziale 70-80 km/h.Poniżej i powyżej tych wartości jest dobrze.Co sie moze dziac?spotkał sie kotś z czymś takim :?:

Opublikowano

Najpierw :search:

ale od tego jest admin.Drżenie-wyważyć koła!,zobaczyć czy średnica felgi dokładnie leży na piaście,jeśli jest luz założyć pierścienie centrujące,jeśli powyższe zabiegi nie pomogą,sprawdzić końcówki drążków kierowniczych i drążek środkowy,w najgorszym wypadku jak po poprzednich zabiegach bedzie drgało dalej sprawdzić tuleje gumowe w waczaczach przednich górnych,ale najpewniej źle wyważone koła

Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano
co do tarcz-możliwe ale według mnie mało prawdopodobne,waliło by raczej przy hamowaniu i to we wszystkich zakresach prędkości
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano
U mnie był identyczny odjaw. Objawiało sie to dość mocnym pulsowaniem kierownicy podczas hamowania przy prędkościach które podaje kolega. Usterka nie pasowała mi do tarczy bo byłem przekonany że powinno to wystepować przy każdej prędkości. Więc dwukrotnie sprawdzałem całe przednie zawieszenie u innych mechaników - i było ok. Po wymianie tarcz drżenie kierownicy ustało. Może jakiś znawca mechaniki by wyjaśnił ten bynajmiej dziwny dla mnie przypadek. Na starych tarczach w miejscu pracy klocka dało się wyczuć pod palcem delikatne nierówności o kształcie fal. Też dziwne zużycie tarczy